www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

2c20a69fe895e8f6f24f0aec5023afa8

2c20a69fe895e8f6f24f0aec5023afa8

 

Birželio 14 d. – Švč. Trejybės bažnyčioje aukotos šv. Mišios už tremtinius ir Tėvynę, minint Gedulo ir vilties dieną bei Lietuvos persitvarkymo Sąjūdžio 30 – metį. Po šv. Mišių Garliavos krizių centro kiemelyje, prie tautodailininko A. Teresiaus sukurto koplytstulpio, skirto lietuvių tautos kančiai atminti, rinkosi Garliavos bendruomenė. Skambant birbyne atliekamoms J. Strupinsko liaudies dainų ir giesmių improvizacijoms - uždegtos žvakutės, padėtos gėlės, pagerbti žuvusieji ir negrįžę iš tremties.

Savo prisiminimais ir išgyventomis akimirkomis dalinosi to meto įvykių liudininkai - Lietuvos ir Kauno rajono politinis bei visuomenės veikėjas, buvęs Kauno r. meras, tremtinys -  Valerijonas Senvaitis, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Garliavos skyriaus vadovas Mindaugas Babonas. Svarbius faktus susijusius su šia lietuvių tautai skaudžia data susirinkusiems pristatė mokytojas, buvęs viršaitis, Garliavos Sąjūdžio kūrėjas Ričardas Gudaitis.

Po prisiminimų ir dar kartą išgyventų emocijų skambėjo tremtinių dainos, kurias susirinkusiems dainuoti padėjo Garliavos sporto ir kultūros centro folkloro ansamblio „Gegutala“ grupė kartu su vadove Nijole Grivačiauskiene. Jaunosios kartos atlikėja Aistė Mikelionytė susirinkusiems dovanojo dainą „Laisvė“, po kurios bendruomenė susitelkė Tautiškai giesmei.

Po minėjimo susirinkusieji galėjo pamatyti knygų parodą išdėliotą pievelėje, skirtą Lietuvos tremčių istorijai ir Persitvarkymo sąjūdžio 30 – mečiui atminti. Už knygas dėkojame Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojoms.

 

Garliavos sporto ir kultūros centro direktoriaus pavaduotoja (kultūrai) Simona Macevičiūtė