www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

erasmus garliavoje 2

erasmus garliavoje 2

 

Birželio 4–8 dienomis Garliavos Jonučių gimnazijoje viešėjo svečiai iš Portugalijos, Rumunijos ir Lenkijos. Tai – tarptautinio projekto „Erasmus+“ „Learning from each other – let's meet the world out there!“ („Mokomės vieni iš kitų – susipažinkime su išoriniu pasauliu“) trumpalaikis mokinių mokymo(si) / praktikos vizitas.

Visą savaitę vyko įvairūs renginiai. Mūsų gimnazijos mokiniai ir svečiai varžėsi gamindami tautinius užkandžius mus mielai priėmusioje Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro laboratorijoje (čia neprilygstami buvo Lenkijos atstovai), A. Smetonos gimtinėje, Užugirio kaime, stebėjo, kaip kepamas šakotis ir degustavo lietuviškus patiekalus.

Gimnazijoje moksleiviai kepė ir lipdė saldėsius skruzdėlynus, vieną jų padovanojo Garliavos slaugos ligoninės pacientams ir personalui. Senelių širdis suvirpino IIIA klasės mokinės Elijos Vaitulionytės atliekamos liaudies dainos.

Bene įspūdingiausia buvo kelionė į Kuršių neriją, Nidą, Mirusias kopas. Rumunai ir portugalai pirmą kartą pamatė Baltijos jūrą, visi gėrėjomės mūsų auksinėmis kopomis.

Moksleiviai taip pat dalyvavo lietuviškos duonos kepimo edukacijoje Pyplių ūkyje, gamino kibinus Trakuose, aplankė sostinę Vilnių. Bendroje draugystės vakaronėje skambėjo lietuvių liaudies instrumentų garsai ir lietuviškos sutartinės, visi entuziastingai įsisuko į tautinių žaidimų ir šokių ratelius.

Tikimės, kad svečiai į namus grįžo kupini gerų įspūdžių. Tai patvirtino ir birželio 11–12 dienomis į tarptautinį projekto susitikimą gimnazijon atvykę tų pačių mokyklų projekto koordinatoriai ir atsakingi mokytojai. Susitikimo metu įvertintos iki šiol vykdytos veiklas, numatyti tolesni darbai.

Taigi, mokslo metų pabaiga buvo intensyvi, nubrėžianti gaires ateičiai – projekto veiklą tęsime ir kitais mokslo metais.


Rima Čepulienė, Garliavos Jonučių gimnazijos mokytoja, projekto koordinatorė

 

erasmus garliavoje 1

erasmus garliavoje 1