www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

zoomed IMG 46292

zoomed IMG 46292

 

Birželio 15 d. Kauno raj. Garliavos Jonučių progimnazijos 5 klasių moksleiviai, lydimi etikos mokytojos - metodininkės Jūratės Radzevičienės, dalyvavo viešojoje bibliotekoje mokslo metų pabaigai moksleiviams organizuotoje edukacijoje „Bibliotekos prenumeruojamų elektroninių duomenų bazių ir „Vyturio“ elektroninės bibliotekos knygų pristatymas bei ekslibrisų kūrybinės dirbtuvėlės“.

 

Užsiėmimo pradžioje vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė priminė, kad su prasidėjusia vasara į Kauno rajono savivaldybės viešąją biblioteką ir jos padalinių bibliotekas sugrįžta „Skaitymo iššūkis“. „Pagrindinis iššūkio tikslas - atrasti skaitymo malonumą, o kad būtų smagiau, kviečiame varžytis tarpusavyje ir žadame nuostabių, vasariškų prizų!

 

Milžiniško populiarumo sulaukęs, širdis užkariavęs ir kasmet vis daugiau skaitytojų įtraukiantis „Skaitymo iššūkis“ kaip ir praėjusias metais vėl kviečia visus literatūros mylėtojus pasigalynėti su savimi ir atsiversti mylimas knygas. R. Vasauskaitės teigimu, džiugi žinia ta, kad šiai metais priimti iššūkį gali ir dideli, ir maži, nes užduotys šiek tiek lengvesnės nei pernai ir jų perpus mažiau - tik penkios.

 

Šiai metais, minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį, moksleivius kvietėme aktyviai dalyvauti Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos organizuojamoje vaikams ir paaugliams skirtoje skaitymo skatinimo akcijoje „Šimtas knygų vaikams ir Lietuvai“. Trečioji žinutė taip pat buvo susijusi su knygomis. Šiandien, informacinių technologijų pasaulyje vis labiau populiarėjant elektroninėms knygoms, skaitytojus kvietėme naudotis viešosios bibliotekos prenumeruojama elektronine „Vyturio“ biblioteka, kurioje moksleiviai ras daugiau nei 500 knygų. Elektroninėje „Vyturio“ bibliotekoje suradę daugybę lietuvių autorių kūrinių moksleiviai pasidžiaugė, kad pagal bendrojo lavinimo mokyklos bendrąsias ugdymo programas būtinas perskaityti knygas jie galės skaityti daug patogiau - t.y. elektroniniu formatu ir pasirinktinai iš įvairių internetą palaikančių įrenginių.

 

Antroji edukacijos dalis buvo skirta kūrybinei veiklai. Bibliotekos dailininkė Greta Duobienė supažindino moksleivius su ekslibriso (knygos ženklo, žyminčio knygos savininką) ištakomis. Po pristatymo, dailininkės padedami moksleiviai kūrė savo ekslibrisus. Kūrybiškumo nestokojantys, itin aktyvūs penktokai po kruopštaus darbo bibliotekos darbuotojus ir mokytoją pradžiugino originaliais darbais. Užsiėmime dalyvavę moksleiviai patikino, kad ekslibrisus kūrė pirmą kartą, todėl ši užduotis jiems labai patiko.

 

Išsiskiriame tik trumpam, nes prasidėjus vasaros atostogoms moksleivių laukiame visą vasarą viešojoje bibliotekoje vykstančiose nuotaikingose edukacijose: garsiniuose vasaros skaitymuose, komiksų kūrimo, „Lego robotikos“, virtualios realybės ir netgi užsiėmimuose su dronais!

 

Daugiau informacijos apie bibliotekoje organizuojamus renginius sužinosite adresu www.krsvbiblioteka.lt ir pamėgę mūsų bibliotekos puslapį Facebook paskyrose.

 

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė

R. Vasauskaitė