www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

vaikai 1

vaikai 1

 

Pirmą kartą Tarptautinė vaikų gynimo diena buvo paminėta 1950 m. ir švenčiama kiekvienais metais birželio 1- ąją dieną. Ši diena - tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises. Mūsų visų pareiga yra kurti jiems džiaugsmą, kurio birželio 1-ąją Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje tikrai nestigo.

 

 

Nerealiausią Vaikų dieną bibliotekoje šventėme kartu su visiems gerai pažįstamais knygų personažais: raudonkepuraite ir vilku, raganiuke ir menininke, kuriuos įkūnijo viešosios  bibliotekos darbuotojai: vyr. bibliotekininkės Š. Baltrušaitienė ir Ž. Kazakevičienė, viešosios bibliotekos edukatorius S. Lipinskas ir bibliotekos dailininkė G. Duobienė. Šventėje dalyvavo Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos 5 klasės moksleiviai, lydimi lietuvių kalbos mokytojų: R. Jasukaitienės, I. Valutkevičienės ir istorijos mokytojo V. Overlingo, Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos Mastaičių skyriaus 7 klasės moksleiviai, lydimi lietuvių kalbos mokytojos R. Pauliukaitienės, Garliavos Jonučių progimnazijos 5 klasės moksleiviai su etikos mokytoja J. Radzevičiene, Garliavos meno mokyklos moksleiviai su mokytojais bei tėveliai ir seneliai, į šventę atlydėję mažuosius.

 

Birželio 1-osios rytmetį visus viešosios bibliotekos lankytojus skambiais muzikos akordais pasitiko linksmieji knygų personažai. Šventinio renginio pradžioje susirinkusiems dalyviams sveikinimo žodį tarė Viešosios bibliotekos direktorė Irena Viktorija Stančiauskienė. Džiaugdamasi gausiai susirinkusiais dalyviais, bibliotekos direktorė kvietė vasarą smagiai ir turiningai praleisti bibliotekoje, dalyvaujant „Vasaros skaitymo iššūkyje“, akcijoje „100 knygų vaikams ir Lietuvai“ bei kitose bibliotekoje organizuojamose veiklose.

 

Pagrindinė šventės dalis prasidėjo teatralizuotais skaitymais, kurių metų vaidmenimis skaitėme K. Kubilinsko poemą „Buvo buvo - kaip nebuvo“. Tam, kad skaitymai būtų įdomesni ir linksmesni, iš įvairių kasdienybėje naudojamų daiktų pasigaminome muzikos instrumentus, kurių pagalba skaitymų metu skleidėme atitinkamų gyvūnų garsus.

 

Po skaitymų persikėlėme į bibliotekos kiemelį, kuriame jaunųjų šventės dalyvių laukė dar daugiau linksmybių: kūrėme Lietuvos trispalvę, leidome didžiulius burbulus, ant esfalto grindinio piešėme savo figūrų kontūrus, žaidėme judriuosius žaidimus, ieškojome raganos šluotos ir savo muzikinius gebėjimus pasitikrinome dalyvaudami bibliotekoje įrengtame muzikos kampelyje.

 

Dienos popietėje žiūrėjome dokumentinį filmą apie Kauno kraštą, varžėmės interaktyvioje viktorinoje, bandydami atpažinti viso pasaulio gražiausias, didžiausias, seniausias, įdomiausias bibliotekas. Ir tai dar ne viskas: susipažinusių su „Lego robotika“ ir išmaniasiais robotukais šventės dalyvių laukė pažintis su virtualios realybės akiniais.

 

Aktyviausi ir geriausiai pasirodę dalyviai buvo apdovanoti bibliotekos direktorės padėkomis ir prizais. Ačiū visiems, kad buvote kartu!

 

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkės

R. Vasauskaitė, Ž. Kazakevičienė