www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

758d5ca6bef9046749cfb49d41f327c1

758d5ca6bef9046749cfb49d41f327c1

 

Paskutinį gegužės sekmadienį dvyliktą kartą Vievyje vyko respublikinis chorų festivalis - konkursas ,,Mūsų dainose”, skirtas Aldonai Pulauskienei atminti. Suaugusiųjų chorų šventėje dalyvavo 20 chorų iš įvairių šalies savivaldybių. Pagrindinis renginio tikslas – populiarinti chorinę muziką Lietuvoje ir kartu paminėti atkurtos Lietuvos 100-metį.

 

Iš pat ryto Vievio gimnazijoje vyko konkursas, kuriame dalyvavusieji chorai turėjo atlikti po tris dainas. Pasirodymus vertino solidi komisija - pirmininkavo legendinis dirigentas Lionginas Abarius. Po pietų ir bendros repeticijos visi chorai rikiavosi šventinei eisenai ir patraukė į miesto centrinę aikštę, kur šalia Šv. Onos bažnyčios vyko ,,mažoji dainų šventė” – skambėjo visų chorų bendrai atliekamos gražiausios dainos, skirtos brangiausiam kraštui – Lietuvai. 

 

Šventės pabaigoje buvo paskelbti chorų konkurso rezultatai. Malonu paskelbti, kad jau trečią kartą čia dalyvaujantis Garliavos sporto ir kultūros centro mišrus choras ,,Melodija”, vadovaujamas Ramunės Navickienės, buvo pripažintas nugalėtoju – laimėjo I vietą mišrių chorų kategorijoje (chormeisteris Mindaugas Puidokas, koncertmeisterė Goda Palskytė).

 

Visų choristų vardu dėkojame mūsų choro vadovei Ramunei Navickienei už didelę kantrybę ruošiantis šiam konkursui, už atkaklumą ir nuoširdų darbą.  Tariame ačiū ir mums talkinusiam žinomam birbynininkui Gintarui Vilčiauskui.

 

Turininga choro “Melodija” veikla tęsiasi. Šią vasarą laukia prasmingas dalyvavimas Lietuvos šimtmečio dainų šventėje bei  Minske vyksiančiose lietuvių kultūros dienose.

 

Primename, kad visi garliaviečiai, mėgstantys dainą, norintys prasmingai praleisti laisvalaikį, kviečiami įsijungti į chorą ,,Melodija”.

 

 

Straipsnio autorė Ona Stašaitienė

Fotografijų autorius Eugenijus Petraitis