www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

nuotr. choras HD

nuotr. choras HD

 

Balandžio 29 d., sekmadienį, Marijampolės savivaldybėje vyko XIX tarptautinis sakralinės muzikos festivalis „Džiūgaukim... Aleliuja, 2018 “. Į šį festivalį jau ne pirmą kartą buvo pakviestas ir Garliavos sporto ir kultūros centro suaugusiųjų mišrus choras „Melodija“. Vadovė - Ramunė Navickienė.

 

Pirmiausia atvykome į išskirtinio grožio Sasnavos Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, kur kartu su parapijiečiais dalyvavome Šv. Mišiose, klausėmės Kauno kultūros centro choro „Diemedis“ giedojimo. Po mišių koncertavo mūsų choras „ Melodija“, atliko sakralinės muzikos kūrinius. Toliau festivalis persikėlė į Marijampolę. Koncertavome Šv. Vincento Pauliečio bažnyčioje. Visus sužavėjo šios šventovės jaukumas, puiki akustika. Dainuojant atrodė, kad choristų balsai, suvirpindami ne vieną širdį, skrieja į patį dangų...

 

Visą renginį vainikavo chorų susibūrimas atnaujintame Marijampolės kultūros centre. Kartu nuotaikingai dainavome 2018 metų Dainų šventės repertuaro dainas. Pasidžiaugėme, kad artėja laikas, kai vyksime į Lietuvos šimtmečio dainų šventę „Vardan tos“.

 

Likome dėkingi Marijampolės sakralinės muzikos festivalio organizatoriams už gražų priėmimą: maloniai sutiko, apdovanojo gausybe aplodismentų, skaniai pamaitino. Tokie festivaliai dar labiau paskatina susiburti drauge ir mėgautis dainavimu. Mes, choro „Melodija“ dalyviai, savo ruožtu kviečiame aktyviau įsijungti į chorinę veiklą. Ateikite į chorą, puoselėkime chorinio dainavimo tradicijas Garliavos krašte!