www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

IMG 5395

IMG 5395

 2018 metų kovo mėnesį Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir 9 jos padalinių: Raudondvario, Vilkijos, Karmėlavos, Kulautuvos, Šlienavos, Čekiškės, Domeikavos, Zapyškio ir Ringaudų bibliotekose pradėtas įgyvendinti 2018 metais laimėtas Lietuvos kultūros tarybos dalinai finansuotas projektas „Interaktyvios realybės link“.

Pagrindinis projekto tikslas - tobulinti Kauno rajono vaikų ir paauglių technologines, kūrybiškumo, iniciatyvumo kompetencijas bei ugdyti jų kritinį mąstymą, savarankiškumo ir bendruomeniškumo įgūdžius.

Projekto įgyvendinimo laikotarpiu Viešojoje bibliotekoje ir 9 jos padaliniuose vyks kūrybiniai ir informaciniai užsiėmimai moksleiviams, naudojant kompiuterinę programą „Minecraft“, komiksų kūrimo užsiėmimai, integruotos pamokos, konkursai ir varžybos. Viešojoje bibliotekoje padalinių darbuotojams organizuojami mokymai, kurių metu darbuotojai apmokyti dirbti su šiomis programomis moksleivius kvies dalyvauti edukacinėse valandėlėse su virtualios realybės akiniais ir ves vaikams ir paaugliams komiksų kūrimo ir darbo su kompiuterine programa  „Minecraft“ užsiėmimus.

2017 metais įgyvendinant Lietuvos Kultūros ministerijos dalinai finansuotą projektą „Inovacijų keliu: atrask, išbandyk ir tobulėk“, didelio moksleivių susidomėjimo sulaukė viešojoje bibliotekoje ir 6-iose jos padalinių bibliotekose vykę kūrybinio ir informacinio raštingumo užsiėmimai su programa „Minecraft“ bus tęsiami ir šiais metais, vykdant projektą „Interaktyvios realybės link“, įtraukiant 6 naujus viešosios bibliotekos padalinius. Šių užsiėmimų metu bibliotekose bus tęsiami populiarumo sulaukę garsiniai skaitymai, kurių metu moksleiviai ne tik skaitys bet ir trimatėje erdvėje kurs skaitytų knygų personažus, virtualius knygų pasaulius, dalyvaus įvairiuose turnyruose ir varžybose.

Balandžio mėnesį kiekvieną trečiadienį vyksta viešosios bibliotekos ir 9 padalinių darbuotojų mokymai programa su kompiuterine  programa „Minecraft“ Mokymų metu Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė Ž. Kazakevičienė užsiėmimų  dalyvius supažindina su „Minecraft“ programos pagrindinėmis funkcijomis ir galimybėmis. Teorinių - praktinių mokymų metu mokomės kurti objektus trimačiame „Minecraft“ pasaulyje.  Apsimokiusios dirbti su kompiuterine programa „Minecraft“ padalinių bibliotekų darbuotojos ves kūrybinius ir informacinio raštingumo užsiėmimus moksleiviams. Viešojoje bibliotekoje bus organizuotas kūrybinių  darbų konkursas.

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų centre balandžio mėnesį vyksta kūrybinio ir informacinio raštingumo užsiėmimai moksleiviams su kompiuterine programa „Minecraft“. Šių užsiėmimų metu pradedantieji mokosi valdymo ir pagrindinių žaidimo funkcijų, o pažengusieji kuria trimačius Velykinius margučius, svajonių knygas.

Birželio mėnesį viešosios bibliotekos ir 9 jos padalinių bibliotekų darbuotojų bei paauglių lauks komiksų kūrimo mokymai, kuriuos mokymų dalyviams ves „Studio Mitkus“ atstovai. Šių mokymų metu savo srities profesionalai bibliotekų darbuotojus ir paauglius supažindins su komiksų pasaulio industrija bei mokys kurti profesionalius komiksus. Po šių mokymų Viešojoje bibliotekoje ir 9-iose  jos padalinių bibliotekose savarankiškai organizuosime kūrybinius IT užsiėmimus, kurių metu mokysimės kurti komiksus.

Viešojoje bibliotekoje vykstančiose edukacinėse valandėlėse su virtualios realybės akiniais, kviečiame pasinerti į kitą pasaulį: interaktyviai pakeliauti po įvairias pasaulio šalis, palankant žymias vietas: pasigrožėti Lietuvos, Romos ir Florencijos architektūra, pabuvoti Rio De Žaneire ir kitose egzotikos kupinose pasaulio vietovėse. Besidomintys astronomija virtualios realybės akinių pagalba galės panagrinėti saulės sistemos planetas, pasižvalgyti po žvaigždynus. Mėgstantys greitį, galės pasinerti į neapsakomą savo vaizduotės pasaulį ir virtualioje erdvėje skraidyti, slidinėti, šokinėti, plaukioti ir kt. 

Kviečiame visus aktyviai dalyvauti bibliotekose vykstančiuose užsiėmimuose, kur ne tik puikiai ir turiningai praleisite laiką, bet ir sužinosite bei išmoksite tai, ko nesimokote mokykloje!

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė

Ž. Kazakevičienė