www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

bi 1

bi 1

Kovo 26 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko jau ketvirtasis, Garliavos neįgaliųjų draugijos nariams skirtas skaitymų ir dailės terapijos seminaras iš renginių ciklo „Kai knygos prabyla spalvomis“. Jį vedė vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė ir bibliotekos dailininkė G. Duobienė.

 

Edukacinės veiklos, skirtos užtikrinti sėkmingą neįgaliųjų socialinę integraciją bendruomenėje, rengiamos bendradarbiaujant su Garliavos neįgaliųjų draugija. Kartą per mėnesį veiklos vyks visus metus.

 

Kovo mėnesio paskaita „Vydūnas – Lietuvai“ buvo skirta žymiajam tautos žadintojui ir ugdytojui Vydūnui.

 

Pristatydama Vydūno asmenybę ir kūrybą vyr. bibliotekininkė patikino, kad didžiulį Vydūno palikimą galima vertinti kaip gražų mūsų kultūros istorijos puslapį. Geriau įsiskaičius, tas puslapis dvelkia ne tik praeitimi. Jis tvinkčioja gyvu dabarties pulsu, pasirodo esąs labai artimas ir aktualus mums, XXI a. pradžios Lietuvos žmonėms kartais nemokančiais pasinaudoti laisve labirintuose. Lietuvos Respublikos Seimas, primindamas visuomenei šios iškilios asmenybės darbų ir idėjų reikšmingumą, 2018 metus paskelbė Vydūno metais.

 

Užtektų daugiau kaip trisdešimties grožinių kūrinių, kad galėtume kalbėti apie didžiulę Vydūno reikšmę mūsų literatūros, ypač dramaturgijos ir teatro raidai. Jis buvo ryškiausias XX a. pradžios filosofinės dramos ir modernaus teatro kūrėjas.

 

Dvylika filosofijos traktatų, keliasdešimt straipsnių, filosofinės indų poemos „Bhagavadgytos“ pristatymas lietuvių skaitytojui reprezentuoja Vydūną kaip vieną iš turiningiausių ir originaliausių mūsų mąstytojų, bandžiusių esmingai spręsti reikšmingiausias žmogaus ir tautos būties problemas.

 

Bibliotekos dailininkė G. Duobienė edukacijos dalyvius kvietė pasinerti į dailės terapiją, jos metu dalyviai, laisvai improvizuodami ir liedami pavasarišku gaivumu pulsuojančias spalvas, kūrė knygų skirtukus. Stebino nepaprastai kruopštus ir kūrybiškas kolektyvo darbas.

 

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė

Regina Vasauskaitė