www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

laimes diena 3JPG

laimes diena 3JPG

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, prisidėdama prie projekto „Kaunas 2022“ komandos iniciatyvos, kovo 20 d. pirmą kartą pakvietė Kauno rajono moksleivius, studentus, suaugusiuosius ir senjorus kartu švęsti Laimės dieną.

 

Renginiai prasidėjo nuo ankstyvo ryto. Nuotaikingoje sporto treniruotėje „Sveikatingumo valandėlė senjorams“ dalyvavusios moterys pasveikino dieną aktyviai judėdamos. Paskui šventės dalyvius kvietėme susiburti prie Vydūno išminties medžio ir sudalyvauti Vydūno skaitymuose bei atviroje diskusijoje apie laimę.

 

Garliavos bendruomenės nariai ir bibliotekos darbuotojai, dalydamiesi savo mintimis ir įžvalgomis pasakojo, kas jiems yra laimė, taip bandydami apibrėžti ir pačią laimės sąvoką.

 

Švęsdami Laimės dieną dalijomės džiugiais prisiminimais. Jei ne garsiai, tai bent mintyse sau uždavėme klausimą: „Ar aš esu laimingas?“

 

Kupinus gilių apmąstymų filosofinius Vydūno skaitymus palydėjo viešosios bibliotekos edukatoriaus S. Lapinsko muzikinė programa.

 

Jaunieji bibliotekos bičiuliai savo laime dalijosi dalyvaudami garsiniuose skaitymuose ir kurdami interaktyvius komiksus apie laimingą pamoką.

 

Laimės dienai skirtą renginių programą užbaigė paskaita moksleiviams ir jaunimui „Karjera (ne)atsitiktinumas“. Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos ir Garliavos Jonučių progimnazijos mokiniai, padedami ilgametės VDU Karjeros centro specialistės, Kauno rajono švietimo centro metodininkės, neformaliojo suaugusiųjų švietimo ir tęstinio mokymo (-si) koordinatorės Loretos Montrimaitės, leidosi į savęs pažinimo paieškas, ieškodami atsakymų į klausimus, kaip pažinti save ir kokią profesiją pasirinkti, norint džiaugtis sėkmingai susiklosčiusia karjera ir dirbti mėgstamą darbą.

 

Visą dieną naujų bibliotekos lankytojų laukė dovanos – nemokami skaitytojo pažymėjimai. Tikimės, kad ši diena taps mūsų bibliotekos tradicija.

 

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė

Regina Vasauskaitė