www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

helping hands

helping hands

 

Į  Krizių centre Garliavoje dirbančias specialistes gali kreiptis visi, susiduriantieji su alkoholizmu ir jo keliamomis problemomis – tiek patys priklausomi asmenys, tiek tie, kieno aplinkoje yra geriantis asmuo ir reikalinga pagalba.

 

„Norint atvykti į konsultacinį punktą nereikia šeimos ar kito gydytojo siuntimo. Čia dirbama tik mokslu pagrįstais metodais, visada laikomasi anonimiškumo ir konfidencialumo“, – akcentavo Kauno rajono savivaldybėje projektą pristatęs Priklausomybės ligų specialistų asociacijos pirmininkas Gytis Jurevičius.

 

Priklausomybių konsultanto funkcijos – motyvuoti priklausomus nuo alkoholio ir jų šeimos narius kreiptis dėl psichoterapinio gydymo, skatinti vartojančiuosius alkoholį keisti gėrimo įpročius, teikti paramą sveikstantiesiems, baigus gydymo programą, suteikti informacijos, kur galima gauti gydymą ir pagalbą.

 

Priklausomybių konsultacinis punktas Garliavoje įsteigtas įgyvendinant Priklausomybės ligų specialistų asociacijos projektą „Priklausomybių konsultanto modelio, veikiančio 9 užsienio šalyse, diegimas 9 Lietuvos savivaldybėse“.

 

Lietuvoje kuriamas pirmasis priklausomybės nuo psichoaktyviųjų medžiagų (pirmiausia alkoholio), konsultacinių punktų tinklas. Jo paskirtis – padėti su priklausomybės problema susiduriantiems 9 savivaldybių gyventojams, jų šeimų nariams, artimiesiems ir specialistams.

 

Į Garliavoje dirbančias specialistes gali kreiptis kiekvienas Kauno rajono gyventojas, kuriam reikalinga minėtoji pagalba. Priklausomybės problemų turinčius žmones čia galės nukreipti ir visų 25 Kauno rajono seniūnijų socialiniai darbuotojai.

 

„Tai – bandomasis projektas. Jei matysime, kad pasiteisins, jam pasibaigus ieškosime lėšų tokios paslaugos plėtojimui finansuoti“, – pažadėjo Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas.

 

Dėl konsultacijos kreiptis tel. 8 601 87 241 arba 8 620 95 167

 

 

KRS inf.