www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

sv. 2

sv. 2

Pasitikdami mūsų valstybės gyvavimo 100-metį norėjome visa bendruomenė surengti sau ir vaikams ypatingą šventę. Pradėjome ruoštis jau prieš mėnesį: parengėme renginių planą, numatėme kas ir ką nuveiks. Sumanėme surengti austinių drobių, juostų parodą „Iš močiutės skrynios“, ir džiaugiamės, kad grupių vaikų mamos, močiutės ir mūsų įstaigos darbuotojos noriai sunešė autentiškas austines lovatieses, rankšluosčius, juostas, skaras į šią parodą. Vaikai susipažino su lietuvių tautodaile, iš arti pamatė, palietė tokius audinius, kokių retuose namuose bepamatysi.

 

Visą šventinę savaitę grupėse auklėtojos su vaikais kalbėjo apie Lietuvos didžiavyrius, sekė sakmes, padavimus, legendas, aiškino kuo mes esam ypatingi ir garsūs pasaulyje. Šventinę savaitę vainikavo rytmetis „Lietuvai, mūsų Tėvynei -100“. Renginį režisavo ir vedė logopedė Rūta Stočkuvienė ir auklėtoja Justina Dilytė. Rūta sumanė vaikus supažindinti su Lietuvos regionų tautiniais kostiumais: aukštaičių, žemaičių, sūduvių, dzūkų ir pajūrio krašto. Vaikai ir šventėje dalyvavę jų mamos, darbuotojai susidomėję klausėsi ir ne tik stebėjo skaidres su atskirų regionų kostiumais pasipuošusiais lietuviais, bet ir autentiškais rūbais pasidabinusias tris aukštaites (Rūta Stočkuvienė, Roma Prevelienė, Nijolė Grivačiauskienė) ir sūduvę (Rima Karalienė). Vaikams buvo įdomu šiuos rūbus paliesti, sužinoti iš kokių audinių jie pasiūti.

 

Rūta ir Nijolė padainavo aukštaitiškų sutartinių, visi kartu su vaikais šoko ratelius, o priešmokyklinės grupės vaikai pašoko žemaitišką polką. Nuoširdžias daineles Tėvynei atliko solistai Augustė ir Majus. O koks gi gimtadienis be torto? Kiekviena grupė dovanų gavo po trispalvį želė tortą, kuriuo vaišinosi sugrįžę į grupę.

 

Lietuvos valstybės 100-metį pasitikome patriotiškai nusiteikę, didžiuodamiesi savo šalimi, suvienyti tautiškumo dvasios.

 

 

Direktorė Rima Karalienė

Logopedė Rūta Stočkuvienė