www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

edukacija 1

edukacija 1

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje prasidėjo skaitymo ir dailės terapijos edukacinės pamokos asmenims su negalia, skirtos užtikrinti sėkmingą jų socialinę integraciją bendruomenėje. Pamokos, rengiamos bendradarbiaujant su Garliavos neįgaliųjų draugija, Viešojoje bibliotekoje vyks visus metus kartą per mėnesį.

 

Sausio 29 d. vyko pirmasis susitikimas tema „V. Mykolaičio-Putino poezijos šedevrai dailės terapijoje“. Jį Garliavos neįgaliųjų draugijos nariams iš renginių ciklo „Kai knygos prabyla spalvomis“ vedė viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė ir bibliotekos dailininkė G. Duobienė.

 

Dailės terapija yra viena iš meno terapijos krypčių, apimanti dailės, psichologijos ir psichoterapijos žinias. Ji paprastai taikoma norint išreikšti jausmus ir potyrius piešiant, tapant, lipdant ar naudojant kitas meninės raiškos priemones su tikslu atrasti sveikesnį, priimtinesnį žmogui gyvenimo būdą. Dailės terapijos procesui vadovauja dailės terapijos specialistas.

 

Kviesdama susirinkusiuosius pasinerti į dailės terapiją, vyr. bibliotekininkė R. Vasauskaitė iš pradžių skaitė V. Mykolaičio-Putino poezijos eiles. Po poezijos skaitymų bibliotekos dailininkė G. Duobienė edukacijos dalyvius supažindino su dailės terapijos metodu ir papasakojo apie jo veikimo principus. Eiles perteikdami vaizdiniais ir laisvai improvizuodami, dalyviai baltus popieriaus lapus pavertė neįprastais meno kūriniais. Stebino nepaprastai kruopštus ir kūrybinis kolektyvo darbas.

 

Visiems pavyko išgauti sodrius ir impulsyvius ar, priešingai, šiluma ir harmonija dvelkiančius meno kūrinius. Jie tapo geriausia terapija, ji teigiamai veikia savijautą ir sveikatą.

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė

R.Vasauskaitė