www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

ff333c5ca0df995be1a787f2d2d03f35

ff333c5ca0df995be1a787f2d2d03f35

 

Tradiciškai, gruodžio pirmą antradienį, garliaviečiai rinkosi miesto centre, prie seniūnijos, kur šalia eglės stūksojo didelė Paslapčių spyna. Visus pasitinkantis Raktininkas, kartu su būriu susirinkusiųjų išsiaiškino, kad norint Garliavai tapti šviesesniu miestu - reikia įžiebti Kalėdinę eglę. Atvykęs Kalėdų senelis, kartu su Garliavos miesto seniūne Nijole Tarvydiene bei apylinkių seniūnu Eimučiu Raugevičiumi,  įžiebė eglę, kuri šiemet buvo papuošta stebuklingais rakteliais ir milžiniška Paslapčių spyna.  Garliaviečiai plojo mažajai solistei Viltei iš Jonučių progimnazijos, šokėjoms iš Sporto mokyklos, Juozo Lukšos gimnazijos kolektyvui. Susirinkusieji džiaugėsi šventiniais fejerverkais, kurie davė startą žygio per Paslapčių miestą pradžiai. Policijos ekipažo lydimi, šventės dalyviai atskubėjo į Garliavos sporto ir kultūros centrą.

Sausakimšoje sporto arenoje vyko teatralizuota šventė ,,Garliava - paslapčių miestas. Kodas: raktas”. Nuotaikingą programą vedė Geroji burtininkė (Ieva), Pasipūtėlė (Emilė) ir  NeBurtininkas iš praeities (Aivaras), o koncerte dalyvavo virš 250 vaikų ir moksleivių.

 Jungtinę bendrą programėlę paruošė Garliavos vaikų darželiai (,,Eglutė“, ,,Obelėlė“ ir Jonučiai), sumirgėję spalvingais žvėrelių kostiumais. Šventę puošė Linksmakalnio mokyklos darželio vokalinės studijos „Saulutė“ ir Ilgakiemio laisvalaikio salės vaikų pop grupė ,,Pabiručiai“,  Garliavos sporto ir kultūros centro vaikų šokių kolektyvas „Tauškutis“, Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos pradinukai, Ilgakiemio mokyklos – darželio auklėtiniai, Kauno rajono sporto mokyklos aerobikos šokėjos bei sportinių šokių klubo ,,Duetas” poros. Vyriausieji koncerto dalyviai -  Jonučių progimnazijos ir gimnazijos auklėtiniai dovanojo tautišką nuotaikingą šokių kompoziciją. O gausiausias Juozo Lukšos gimnazijos dainininkų kolektyvas dovanojo arenos žiūrovams nuotaikingą dainos ir šokio kompoziciją ,,Baltas sniegas”. Kiekvienas kolektyvas bandė su savo kodu - raktu atrakinti stebuklingą spyną, kurią saugojo du nutrūktgalviai raktininkai (Ugnė ir Jonas). Šventinės programos svečiai – daugelio TV projektų ir konkursų dalyviai - ,,Vaikų mados teatras”, pateikęs temperamentingą teatralizuotą programą.

Šventės organizatoriai - Garliavos miesto ir apylinkų seniūnijos bei Sporto  ir kultūros centras nuoširdžiai dėkoja šio renginio rėmėjams - Garliavos krašto verslininkams, dovanojusiems garliaviečiams Kalėdų senelio saldumynus, transporto paslaugas, puošybos detales bei vakaro fejerverkus.

...Ir nebūtina atidaryti Paslapčių spynos – pakanka žinoti: mes esame vieni kitiems geresni ir tai didžioji paslaptis. Raktelis - kiekvieno mūsų širdelėje!

Šviesių švenčių laukimo!

 

Garliavos sporto ir kultūros centro režisierė ir renginių organizatorė Zita Butiškytė