www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

c45e93cb1af52544d072d7ea57dd4cfe

c45e93cb1af52544d072d7ea57dd4cfe

 

Lapkričio 25 d. į Garliavos sporto ir kultūros centrą rinkosi visi neabejingi liaudies šokiui ir jo tradicijoms. Festivalio šeimininkai vyresniųjų liaudies šokių grupė „Ąžuolas“, kartu su meno vadove Zita Vaškeliene į tradicinį respublikinį liaudies šokių festivalį „Atdarykim vartelius 2017“ sukvietė liaudies šokio mylėtojus ne tik iš įvairiausių Lietuvos kampelių, bet ir iš kaimyninės Lenkijos.

Šiais metais  festivalyje, kurį iš dalies finansavo Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos  kultūros ministerija, smagiai muzikavo Klaipėdos tautinių šokių kolektyvo „Vėtra“ kaimiška kapela,  o nuotaikingus šokius susirinkusiems dovanojo liaudies šokių grupės – „Vėtra“ iš Klaipėdos, „Ringis“ iš Balbieriškio, „Jotvingis“ iš Marijampolės, „Suvartukas“ iš Plungės, „Patrepsėlis“ iš Radviliškio, „Vėjo malūnėlis“ iš Raudondvario, „Neris“ iš Vilniaus, „Suktinis“ iš Kauno bei svečiai iš Seinų su liaudies šokių kolektyvu „Seina“. Garliavą atstovavo festivalio šeimininkai Garliavos sporto ir kultūros centro vyresniųjų liaudies šokių grupė „Ažuolas“.

Po nuotaikingo šokio, gausiais aplodismentais buvo pasitikti kolektyvų vėliavnešiai, kurie paskelbė festivalio pradžią. Šventės dalyvius sveikino ir smagaus šokio linkėjo Garliavos sporto ir kultūros centro direktorius Marius Norvaiša. Vakaro eigoje dalyviai ne tik pristatė savo paruoštus šokius, bet kartu šokti kvietė ir atvykusiuosius. Programą paįvairino festivalio organizatorių paruošti žaidimai ir atrakcijos žiūrovams. Pastarieji buvo apdovanoti rėmėjų prizais ir dovanomis. Šokių kolektyvus  ir žiūrovus taip pat sveikino Garliavos sporto ir kultūros centro vaikų šokių kolektyvas „Tauškutis“, dovanodamas šokį „Gintariniai riešutai“ (vadovė Zita Vaškelienė).

Baigiantis programai Garliavos sporto ir kultūros centro direktorius Marius Norvaiša įteikė kolektyvų vadovams atminimo dovanas bei apdovanojo debiutavusius kolektyvus. Debiuto nominacijas pelnė liaudies šokių kolektyvai „Seina“  ir „Patrepsėlis“.  Vyresniųjų liaudies šokių grupės „Ąžuolas“ šokėjai, kartu su meno vadove Zita Vaškeliene, įsteigė prizą „Žiūrovų simpatija“, kurį laimėjo „Vėjo malūnėlis“.

Po apdovanojimų Garliavos sporto ir kultūros centro direktorius Marius Norvaiša įteikė padėką meno vadovei Zitai Vaškelienei už ilgametį darbą kultūros srityje, puoselėjant liaudies šokių tradicijas. Prie sveikinimo žodžių prisidėjo ir šilčiausius linkėjimus nuo Kauno rajono savivaldybės perdavė Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Ona Adamonienė.

 Džiaugiamės, kad Garliavos sporto ir kultūros centras, kartu su vyresniųjų liaudies šokių grupe „Ąžuolas“, festivalį „Atdarykim vartelius 2017“ dovanojo Lietuvai būsimo šimtmečio proga ir prisidėjo prie pilietinio projekto „Dovana Lietuvai“.

 

Garliavos sporto ir kultūros centro direktoriaus pavaduotoja (kultūrai) Simona Macevičiūtė