www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

D. Šabasevičienės knygos Smėlio pilys. Regimantas Adomaitis vaidmenys tekstai laiškai sutiktuvės1

Lapkričio 21 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje organizuotos knygos „Smėlio pilys. Regimantas Adomaitis: vaidmenys, tekstai, laiškai“ sutiktuvės, kuriose dalyvavo Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Regimantas Adomaitis ir knygos autorė, teatrologė dr. Daiva Šabasevičienė.

Teatrologės dr. Daivos Šabasevičienės knygoje plačiai pristatoma Lietuvos nacionalinės premijos laureato aktoriaus Regimanto Adomaičio kūrybinė veikla. Knygoje apžvelgiami R. Adomaičio sukurti teatro ir kino vaidmenys, pateikiama teatrologinė jų interpretacija bei kritikos vertinimų spektras, skelbiami aktoriaus interviu, mintys, pasisakymai, esė, laiškai. Knyga iliustruota R. Adomaičio vaidmenų nuotraukomis.

„Adomaitis pasiūlė knygos pavadinimą - „Smėlio pilys“. Tai lyg metaforiška realybė, tačiau labai artima teatrui: smėlio pilys išlieka labai trumpai. Savo sieloje ir aktoriniame stote išlaikęs didelę ir garbingą praeitį, knygos herojaus pripažįsta aktoriaus gyvenimo paradoksą: „Saulutė pašildė - ir viskas subyrėjo. Jeigu dar apsiniaukusi diena, tai išlieka šiek tiek ilgiau - kokį pusdienį...“

Vakaro metu aktorius kalbėjo apie jausmus, kūrybą, dalinosi prisiminimais apie darbą teatre ir kine bei atskleidė kuo jam artimas ir brangus yra Kauno miestas.

Visų renginio dalyvių atmintyje dar ilgai išliks sodrus ir išraiškingas Regimanto Adomaičio balsas, subtilus humoras ir dar ilgai nepasimirš susitikimas su lietuviško kino ir teatro legenda.

 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė

R. Vasauskaitė