www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Oranzines dienos09

Oranzines dienos09

Spalio 23 - lapkričio 3 dienomis Garliavos lopšelio-darželio „Obelėlė“, ,,Bitučių“ ir ,,Obuoliukų“ grupėse buvo vykdomas mini projektas: ,,Oranžinės moliūgų dienos“. Projekto tikslas - suteikti ugdytiniams žinių apie moliūgus ir jų naudą mūsų organizmui.

Oranžinių dienų proga, puošėme grupes oranžiniais akcentais: moliūgėliais, oranžiniais balionais, moliūgo foto stendais, oranžinėmis dekoracijomis, kurias piešė auklėtojos, auklytės ir mamytės. Diskutavome ir aptarėme su vaikais, kur auga moliūgai, jų formą, dydį, spalvas. Taip pat tyrinėjome sėklytes iš kurių išauga moliūgai, ragavome jas, sprendėme matematinius pirštukų uždavinukus, sekėme pasakėles apie moliūgus, dainavome daineles, žaidėme įvairius žaidimus, gaminome oranžinius žibintus, lipdėme, tapėme moliūgiukus. Taip pat spaudėme sultis iš moliūgų, melionų, obuolių, ragavome jas.

Labai džiaugiamės, kad projekte aktyviai dalyvavo vaikučių mamytės ir tėveliai: visi spalvino moliūgų mandalas, kurios džiugino visų akis, mūsų surengtoje ,,Moliūgų mandalų parodėlėje‘‘, koridoriuje. Tėvai gamino eksponatus iš moliūgų, kuriuos apgyvendinome ,,Moliūgų miestelyje‘‘. Taip pat rengė receptus grupių knygoms - ,,Karaliaus moliūgo patiekalai‘‘ ir „Gardžiausi patiekalai iš moliūgo“. Mamos kartu su vaikučiais kepė moliūgų pyragus, keksiukus vaikams. Mamytės stengėsi, kad kiekvieną dieną vaikučiai savo aprangoje turėtų oranžinį akcentą: kojines, kelnes, plaukų gumytes, segtukus, megztukus, oranžinius sijonėlius. Viso projekto metu vaikai patyrė labai daug nuostabių oranžinių akimirkų. Didžiavosi, kad jų tėveliai ir mamytės dailiai nuspalvino mandalas, iškepė skaniausius pyragus, nupiešė gražias dekoracijas grupei papuošti, pagamino pačius nuostabiausius eksponatus ,,Moliūgų miesteliui‘‘.

Nuoširdžiai džiaugiamės šio projekto pasiektais rezultatais, kurio metu ugdytiniai pajuto, koks svarbus tėvelių dalyvavimas grupės veiklose. Tai supratome iš spindinčių vaikų akių ir šypsenų.

 

Vyr. auklėtojos: Daiva Šiugždinienė

                           Milda Gudavičiūtė