www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

kaimynu

kaimynu

Spalio 20 d.  Garliavos sporto ir kultūros centre, jau ketvirtąjį kartą, vyko Garliavos bendruomenę vienijantis renginys „Kaimynų vakaras 2017“. Šventės metu nuotaikingose varžytuvėse rungėsi ir savo komandas pristatė 7 Garliavos seniūnaitijos ir Garliavos miesto kaimynai iš Aleksoto, Alšėnų ir Garliavos apylinkių seniūnijų.

Išradingi vakaro dalyviai supažindino su savo paruoštomis gėrybėmis ant vaišių stalo, kurios turėjo prasidėti ta pačia raide, kaip ir jų seniūnaitijos pavadinimas. Antroje užduotyje komandos kūrybiškai kvietė aplankyti įdomiausias jų seniūnaitijoje/seniūnijoje esančias vietas.

 Šiemet „Kaimynų vakaras 2017“ buvo skirtas artėjančiam Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Susirinkusios komandos varžėsi protų mūšyje, kurio tema „Lietuviškas 10 x 10“. Vakaro dalyviams nuobodžiauti neleido ir į „Šokio laboratoriją“, kurią iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija, kvietė Garliavos sporto ir kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ąžuolas“ (vad. Zita Vaškelienė).

 „Kaimynų vakaro 2017“ šventinę nuotaiką papildė „Karaokė vakarienės“ projektas, kurį finansuoja Kauno rajono savivaldybė. Vakaro metu dalyviai šokdami bendrame ratelyje, kartu su grupe „Kitava“, dainavo įvairias dainas – „Kanapeli“, „Ant kalno klevelis stovėjo“, „Saulutė tekėjo“. „Karaokė vakarienės“ užsiėmimas ne tik subūrė bendrai veiklai bendruomenės narius, bet ir paskatino juos aktyviai dalyvauti renginio programoje.

Garliavos miesto seniūnė Nijolė Tarvydienė dėkodama visiems susirinkusiems už aktyvų ir gausų dalyvavimą Kaimynų šventėje, visas komandas apdovanojo saldžiais skanėstais.

 

Garliavos sporto ir kultūros centro direktoriaus pavaduotoja (kultūrai) Simona Macevičiūtė