www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
teresius02
teresius02

Žinomas tautodailininkas, garliavietis Adolfas Teresius, kartu su keliais bičiuliais nusprendė savitai pasitikti atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį: vyrai iš ąžuolo skaptuoja Vinco Kudirkos „Tautiškos giesmės“ tekstą.

Medžio drožėjų iniciatyvą palaiko Garliavos seniūnė Nijolė Tarvydienė ir Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos direktorė Dalė Urbelienė. Šios mokyklos kieme ir vyksta pleneras.

Pirmą išdrožtą Lietuvos himno eilutę tautodailininkai trečiadienį pristatė Kauno rajono vadovams.

A.Teresius, kartu su meru Valerijumi Makūnu ir administracijos direktoriumi Antanu Nesteckiu diskutavo, kokiose Kauno rajono erdvėse būtų galima išdėlioti ąžuolinius himno žodžius. Tautodailininkai mano, kad pirmasis himno stulpelis turėtų būti Garliavoje, nes tai buvo garliaviečių iniciatyva.

D. Tarvydienė tvirtino žinantį vietą, kur tokia kompozicija tiktų, tačiau paslapties neatskleidė, žadėjo padiskutuoti su bendruomene.

„Himno žodžius stengiamės kurti tokių formų, kad jie turėtų ir praktinės naudos, kai kurie jų tarnaus kaip suoleliai“, - pasakojo A. Teresius.

V. Makūnas gyrė patriotinę tautodailininkų iniciatyvą tvirtindamas, kad tai graži pamoka jaunimui ir visai bendruomenei.

 

KRS inf.