www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

forumas

forumas

 Spalio 7 d. Garliavos sporto ir kultūros centre, neįprastoje teatrui vietoje - veidrodžių salėje – pirmą kartą vyko forumo teatras: profesionalių aktorių dėka susirinkusieji galėjo spręsti vaidinamos, bet labai realios situacijos Lietuvoje, likimą.

 Forumo teatras – tai interaktyvus būdas kelti visuomenei aktualias problemas, apie jas diskutuoti ir ieškoti optimalių sprendimų. Aktoriai, kilus konfliktui vaidiname siužete, ateina pas savo ,,smegenis” – žiūrovų tikslinę grupę išlausyti visų nuomonių ir, panaudojus pasiūlymus, pakeičia personažo elgseną.  Garliavoje vykusio forumo tema – „Būti musulmonu Lietuvoje: Halos ir Ahmeto istorija“. Žiūrovai stebėjo jaunos poros mažą, lyg ir kasdienišką, gyvenimo epizodą. Pora ieško tinkamesnio būsto, nes kol kas gyvena mažame universiteto bendrabučio kambaryje. Profesionalūs aktoriai  Mantas Cegelskas, Irena Jankutė, Valentinas Krulikovskis  bei dramos edukatorė, lektorė, taikomųjų teatro metodų ekspertė Raimonda Agnė Medeišienė sugebėjo aktyviai nuotaikingai įtraukti žiūrovus į vaidinamą situaciją.

Po pasirodymo, diskusijoje kartu su atvykusiais ekspertais, aptarta situacija, bandyta spręsti mums visiems opūs klausimai: kaip jaučiasi emigrantai mūsų šalyje ir kaip jaučiasi lietuviai, pasirinkę savanorišką emigranto dalią.  Maloniai nustebino aktyvus susirinkusiųjų dalyvavimas forumo teatre, diskusijos su atvykusiais svečiais, nuoširdus asmeninių  patirčių pasidalijimas.

 Garliavos sporto ir kultūros centras dėkoja  visiems žiūrovams ir VšĮ „Europos namai“, kurių projektas „Žiniasklaida vystymuisi“ (Media4development), remiamą Europos Sąjungos leido nemokamai stebėti ir būti Forumo teatro dalimi.

 

Garliavos sporto ir kultūros centro režisierė ir renginių organizatorė  Zita Butiškytė