www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

78808da5c05c41285d9bc64505c315cb

78808da5c05c41285d9bc64505c315cb

Rugsėjo 15 d. Garliavos sporto ir kultūros centre įvyko Lietuvos nacionalinio kultūros centro inicijuota etninės kultūros akcija „Visa Lietuva šoka 2017“. Neabejinga liaudiškiems šokiams Garliavos bendruomenė įsitraukė į šokių sūkurį.

 Prie akcijos įgyvendinimo aktyviai prisidėjo Garliavos sporto ir kultūros centro folkloro ekspertė – meno vadovė Nijolė Grivačiauskienė. Kartu su savo folkloro ansamblio „Gegutala“ nariais, meno vadovė ne tik pasakojo, bet ir praktiškai mokino įvairiausių šokių motyvų ir žingsnelių.  Akcijoje taip pat dalyvavo Garliavos sporto ir kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvo „Ąžuolas“ nariai, kurie kartu su meno vadove Zita Vaškeliene bei atvykusiais tautinių šokių šokėjais iš Ilgakiemio, smagiai šokdino visus susirinkusius.

Akcijos metu vyko ir „Šokio laboratorija“, kurią iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. „Šokių laboratorijos“ metu buvo orientuojamasi ne į konkretaus šokio išmokimą, bet į judesio išraiškos galimybes. Visiems šokantiems ir besimokantiems, gyvai grojo Ežerėlio kultūros centro kapela „Samanėlė“.

Šokių vakarą užbaigėme bendra daina, kurią inicijavo meno vadovė Nijolė Grivačiauskienė. Akcija „Visa Lietuva šoka“ Garliavoje surengta pirmą kartą. Daugiau nei valandą trukusi programa parodė, jog liaudies šokiai ne tik sutelkia, bet ir vienija bendruomenę.

 

Garliavos sporto ir kultūros centro inf.