www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

IMG 20170909 111820

IMG 20170909 111820

 Besibaigiant šiltajam metų sezonui kuomet visų pamėgtos dviratės transporto priemonės-dviračiai, yra sukraunamos sandėliuose, garažuose bei kitose pagalbinėse patalpose per kurias ilgapirščiai patenka į gyvenamąsias patalpas, pagrinde tampa jų grobiu, kurį lengvai pasisavina.

Siekiant apsaugoti dalį Kauno rajono gyventojų turtą ir užkardyti nusikalstamas veikas bei vykdant ankstyvąją teisės pažeidimų prevenciją 2017-09-09 bendruomenės pareigūnai, dirbantys Kauno rajone, Garliavos miesto bei Ringaudų seniūnijose vykdė prevencinę priemonę – dviračių bei kitų žmonėms vertingų daiktų žymėjimą. Priemonės metu prie vykdomos akcijos savo darbo jėga prisijungė policijos rėmėjai, kurie ne tik padėjo pareigūnams, tačiau savo turimomis žiniomis bendravo su žmonėmis įvairiais klausimais.

Atvykusiems pasižymėti dviračius bei kitus daiktus pareigūnai priminė apsisaugojimo nuo vagysčių būdus bei priminė apie Kelių eismo taisykles, o neturintiems šviesą atspindinčių liemenių-jos buvo įteiktos.

Priemonės metuKauno apskrities bendruomenės pareigūnai dviračius bei daiktus žymėjo unikaliu identifikaciniu numeriu, kuris yra veiksminga ir nieko nekainuojanti daiktų apsaugos nuo vagių priemonė. Tam tereikėjo turėti dviratį ar kitą daiktą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir dviračio (žymimo daikto) įsigijimo dokumentus. Visus pažymėtus daiktus pareigūnai užregistravo, specialia priemone pažymėjo jo rėmą ir užklijavo lipduką su užrašu „Daiktas pažymėtas policijoje".

Lipdukas ant transporto priemonės rėmo ar ant kitų žymėtų daiktų įspės tuos, kurie kėsinsis į šį turtą. Vagystės atveju policijoje pažymėtus daiktus bus lengviau surasti ir atpažinti. Pareigūnai bei savo daiktų savininkai tikisi, jog daiktų žymėjimas padės ilgapirščius atgrasyti nuo kėsinimosi į svetimą turtą, o žmonės jausis saugesni, palikdami transporto priemones sandėliuose, rūsiuose, garažuose ar pagalbinėse patalpose, tačiau priminta, jog niekas geriau neapsaugos jų turto kaip jie patys... Šios akcijos metu pažymėta per 100 daiktų (dviračiai, profesionalūs fotoaparatai bei žvejybos reikmenys).