www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

vaaiku zaidynes 2017 07 04 1 sum

vaaiku zaidynes 2017 07 04 1 sum

Po ilgų treniruočių stovyklų į Tarptautines vaikų žaidynes pirmadienį išlydėti jaunieji Pakaunės sportininkai. Kauno rajonui atstovaus Garliavos miestas, į žaidynes siunčiantis berniukų futbolo komandą, lengvaatlečius ir dziudo imtynininkus.

 

Tarptautinėse vaikų žaidynėse Kaune liepos 4-6 dienomis dalyvaus daugiau kaip 1600 sportininkų iš daugiau nei 90 pasaulio miestų. Lietuvai šiose žaidynėse atstovaus Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio ir Kauno rajono sportininkai.

 

„Mes didžiuojamės jumis, linkime kuo mažiau traumų ir kuo daugiau pergalių“, - prieš startą linkėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas. Jis kartu su mero pavaduotoju Pauliumi Visocku, Garliavos seniūne Nijole Tarvydiene ir Sporto poskyrio vyr. specialistu Arūnu Talalu sportininkams įteikė specialią aprangą ir Kauno rajono medalius, kurie, tikimasi, atneš sėkmę.

 

Ant tatamio kovos šeši Rasos Steponaitytės treniruojami jaunieji dziudo imtynininkai. Garliaviečiai Nojus Činikas, Vaidilė Šlapkauskaitė ir Ligita Navarauskaitė neseniai grįžo iš tarptautinės stovyklos. Prie jų prisijungs Benas Šorochovas iš Babtų, Paulius Kryžiokas iš Ringaudų ir Laura Kavarskytė iš Užliedžių.

 

Garbė nešti Kauno rajono vėliavą atidarymo ceremonijoje atiteko L. Navarauskaitei.

 

Futbolo varžybose jėgas išmėgins Kauno rajono sporto mokyklos komanda: Evaldas Urmonas, Justas Čekavičius, Kailas Remeika, Rytis Martinaitis, Lukas Karosas, Mantas Sprainaitis, Karolis Gaižaitis.

 

„Žaidynėse futbolas bus žaidžiamas šeši prieš šešis. Lietuvos futbolo čempionatuose mes jau žaidžiam vienuolika prieš vienuolika, todėl teks prisitaikyti “, – sakė komandos treneris Henrikas Grigas.

 

Garliavos jaunieji futbolininkai savo pogrupyje susigrums su Vengrijos, Slovėnijos ir Airijos komandomis.

 

Kauno rajonui žaidynėse taip pat atstovaus lengvaatlečiai Jokūbas Zareckas (100 m bėgimas, šuolis į tolį) ir Klaudija Brazauskaitė (100 m bėgimas) iš Zapyškio, Nedas Talalas (400 m bėgimas) ir Karolina Talalaitė (100 ir 400 m bėgimas) iš Babtų bei Aurelijus Rudžionis (100 metrų bėgimas) iš Vandžiogalos. Juos treniruoja Alfredas Starkevičius.

 

Tarptautinės vaikų žaidynės, kurios dar vadinamos vaikų Olimpiada, kiekvienais metais vyksta vis kitame pasaulio mieste. Kaunas – pirmasis miestas Baltijos šalyse, kuriame vyks šis didžiausias vaikų sporto renginys.

 

KRS inf.