www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

 

966dbc22b0544f369ef23b8b0f80eedf

Gruodžio 6 d. garliaviečiai buvo pakviesti susiburti  į seklių komandą, nes mieste pastebėtos keistos milžiniškos baltos pėdos. Kieno jos? Tai ir buvo pagrindinis Snieguolės, tapusios sekle – detektyve, uždavinys drauge su gausiais šventės dalyviais. Nors nuo vidurdienio po Garliavą pastebėtas šiuolaikine karieta važinėjantis Kalėdų Senelis su žaviomis snieguolėmis, tačiau šventės metu Senelis... buvo mažakalbis. Energingoji detektyvė būrė seklių komandą bei  pakvietė  Garliavos miesto seniūnę N. Tarvydienę ir Garliavos apylinkių seniūną E. Raugevičių įžiebti Eglutę stebuklingais žibintais, parsivežtais iš bendros Kauno rajono savivaldybės šventės Raudondvaryje. Spalvotiems fejerverkams davus startą visi, policijos ekipažų lydimi, žygiavo pagal paliktus Milžino pėdsakus. Jie  atvedė į Garliavos sporto ir kultūros centrą.  Čia besirenkančius pasitiko trys didžiulės Milžinės – kojūkininkės. Faktas: pėdsakai tikrai ne jų!

 

 Detektyvė – Snieguolė susirinkusiems Sporto ir kultūros centro žiūrovams paskelbė netikėtą žinią: dingo Kalėdų senelis ir, galbūt, tai kažkuo  susiję su Milžino pėdsakais?  Valandos paieškų ,,detektyve“ dalyvavo gausios koncertuojančių pajėgos. Spalvotais garvežiukais atriedėjo jungtinis visų trijų Garliavos darželių traukinukas (vadovės D. Šalnienė, D. Kavaliauskienė, L. Motiejūnienė, J. Simanavičienė, M. Gidavičiūtė). Juos papildė jaunieji detektyvai iš Ilgakiemio mokyklos-darželio (vadovės R. Gelažauskienė,  R. Surdokaitė) parodę, kaip atrodo „Šokančios Kalėdos“ bei Garliavos sporto ir kultūros centro vaikų šokių grupė „Tauškutis“ (vadovė Z. Vaškelienė), pasakę paieškų burtažodį ,,O-pa- pa, o-pa-pa“. Ir tuomet detektyvė tiksliai nustatė laiką, per kurį turime surasti dingusį Milžiną su Kalėdų seneliu. Pabirusios ,,laikrodžio detalės“ – aerobinės gimnastikos grupės (iš Jonučių progimnazijos, vadovė L. Kimantienė) ir ,,laikrodininkas“ – Arijus ,,prisuko“ didelį būrį tikslių laikrodukų iš Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos  (mokytoja N. Čekauskienė). Ir kai jau atrodė, kad ateina Kalėdų senelis, salėje išvydome baltus ,,meškučius“ bei linksmą šokėjų būrį stebuklingais burbulais (vadovė E. Rutkauskienė).

 

Į pagalbą, sprendžiant besitęsiantį detektyvą, teko kviesti pačius mažiausius... milžinus – Pauliną, Dovydą ir Patriciją. Jų nuoširdus šokis ir daina ištirpdė sniego likučius. Milžiniški žiūrovų plojimai pakvietė temperamentingus jų draugus iš Kauno rajono sporto mokyklos bei šokių klubo ,,Duetas“ (trenerė I. Navickienė). Mažųjų šokėjų ,,Džaivą“ pakeitė gyvo garso žiemiška daina „Sninga iš meilės“, kurią padovanojo didelis būrys gimnazistų iš Juozo Lukšos gimnazijos (mokytoja A. Šepetkienė). Ir pagaliau teatralizuotą šokio spektaklį ,,Milžino dovana" pasekė Jonučių gimnazijos abiturientai. Po tokios dovanos Milžinui detektyvė sužinojo, kad Kalėdų senelis visiems dovanoja... cirko programą (Šakių cirkas „Šypsena“, vadovai I. ir R. Januševičiai). Baigiantis cirko pasirodymui atėjo ilgai lauktas Kalėdų senelis, kuris džiaugėsi, kad milžiniškos bendros pastangos kurti milžinišką šventę  suteikia teisę padalinti dovanas.

 

Detektyvo organizatoriai dėkingi šventės draugams: UAB BALTIJOS POLISTIRENAS, UAB NAUJASIS NEVĖŽIS, UAB GAMEGA, UAB GARLITA, UAB DAMEVITA, Garliavos miesto ir apylinkių seniūnijoms bei Garliavos sporto ir kultūros centrui.

 

Zita Butiškytė, režisierė ir renginių organizatorė