www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Klaida
  • JFolder: :files: Kelias nėra aplankas. Kelias: /home/garliavalt/domains/garliava.lt/public_html/images/2016/varkarate
Pranešimas
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/varkarate

 

 

15326210 1453472998003739 7445550758487546140 o

Garliavos vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ąžuolas“ – tai ne tik liaudies šokį mėgstančių žmonių sambūris, savo gyvavimą pradėjęs prieš dešimtį su viršum metų. Tai kolektyvas, kuris daugumai šokėjų yra tapęs antrąja šeima. Ją vienija itin linksma, talentinga ir gerą humoro jausmą turinti vadovė Zita Vaškelienė, nuo kurios ir prasidėjo tradiciniu tapęs respublikinis vyresniojo amžiaus žmonių liaudiškų šokių festivalis „Atdarykim vartelius“. Šiemet gruodžio 3 dieną liaudies šokio mylėtojai iš įvairių Lietuvos kampelių į Garliavą rinkosi jau dvyliktąjį kartą.  

 

Festivalį Garliavoje pamėgo ne tik patys garliaviečiai, užpildantys beveik visas sėdimas Sporto ir kultūros centro salės vietas, bet ir liaudiškų šokių kolektyvai, atvykstantys į šią šventę metai iš metų ir, kaip kai kurie iš jų tvirtino, kvietimo laukiantys labiau nei į respublikinę dainų ir šokių šventę.

 

Šiemet šis festivalis tapo tarptautiniu. Liaudiškų šokių grupių festivalyje „Atdarykim vartelius 2016“ Garliavos sporto ir kultūros centre trankią muziką griežė kapela iš Vilniaus „Ratilai“, o smagius šokius dovanojo liaudiškų šokių grupės iš Elektrėnų „Vijūnas“, Vilniaus „Neris“, kolektyvai iš Panevėžio raj. "Smilgė" ir Panevėžio mesto „Miestelėnai“, Jonavos „Varūna“, Balbieriškio „Ringis“, Domeikavos „Džiaukis“, Ežerėlio „Vijoklė“, Ilgakiemio ir Alšėnų ,,Mintinis“ bei „Vija“, svečiai iš Punsko ir jų šokių grupė ,,Vytis“. Be abejo, Garliavai atstovavo ir čia gyvenančių žmonių širdis džiugino festivalio šeimininkai - liaudiškų šokių grupė ,,Ąžuolas. Šis ir pradėjo festivalį šokiu ,,Pasveikinimas“ .

 

Festivalio dalyvius sveikino ir smagaus šokio bei karštų plojimų linkėjo festivalio vedėja Garliavos sporto ir kultūros centro direktoriaus pavaduotoja kultūrai Živilė Jurgaitienė bei Garliavos sporto ir kultūros centro direktoriaus Marius Norvaiša. Šokėjus bei žiūrovus sveikino bei šilčiausius linkėjimus nuo Kauno rajono savivaldybės perdavė Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotoja kultūrai Alvyra Čičinskienė.

 

Po pirmojo šokio ,,Pasveikinimas“ audringais plojimais buvo pasitikti visi kolektyvų vėliavnešiai, kurie lipo į sceną nešini kolektyvų vėliavomis, taip skelbdami šventės pradžią. Energingus kolektyvų pasirodymus paįvairindavo festivalio organizatorių sugalvoti žaidimai ir atrakcijos su žiūrovais. Žiūrovų laukė vertingos rėmėjų dovanos.

 

Baigiantis programai festivalio šeimininkai Garliavos sporto ir kultūros centro direktorius Marius Norvaiša ir Garliavos vyresniųjų liaudiškų šokių grupės „Ąžuolas“ vadovė Zita Vaškelienė įteikė kolektyvų vadovams padėkas bei atminimo statulėles, visiems šokėjams dėkojo už trankų šokį, tautinių vertybių puoselėjimą. Skambant liaudiškai muzikai, išnešamos kolektyvų vėliavos. Viena gražiausių Kauno rajone švenčių atsisveikino su dalyviais ir žiūrovais iki kitų metų…

 

Žydrė Sipavičienė,

šokių grupės „Ąžuolas“ šokėja

 {gallery}2016/varkarate{/gallery}