www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

 

Dagiliozvaigzde 2016 02 22

 

Garliavoje įsikūrusios įmonės „Baltijos polistirenas“ prezidentui Kęstučiui Dagiliui už svarų indėlį stiprinant šalies ūkį premjeras Algirdas Butkevičius įteikė aukščiausią Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimą – sidabro „Darbo žvaigždę“.

„Baltijos polistireno“ vadovas buvo įvertintas už praėjusių metų beveik 3 mln. eurų investicijas į naująjį cechą Utenoje.

 

Tai ne pirmas toks aukštas įmonės įvertinimas. 2015 metais Kęstutis Dagilį Ūkio ministerija apdovanojo Nusipelniusio Lietuvos pramonės darbuotojo garbės ženklu.

 

2002 m. Garliavoje įsikūręs „Baltijos polistirenas“ gamina statybinį putplastį ir neoporą. 2006 metais pradėjusiame veikti ceche gaminamos polistireninės pakuotės buitinei technikai, maisto produktams, formuotos statybinės plokštes, kiti gaminiai.

 

Įmonės prezidentas K. Dagilis, nors ir pasinėręs į sėkmingą įmonių valdymą, niekada neapleido savo gyvenimo aistros – kelionių ir turizmo. Jam buvo suteikti nacionalinės kategorijos teisėjo bei sportinių žygių sporto meistro vardai.

 

Verslininkas yra daugkartinis Lietuvos turizmo čempionas, nuo 1999 metų vadovauja Kauno turistų klubui. 2010 metais Kūno kultūros ir sporto departamentas K. Dagilį už nuopelnus Lietuvos sportui apdovanojo aukso medaliu.

 

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pasidžiaugė, kad K. Dagilis ne tik kuria naujas darbo vietas, bet ir aktyviai dalyvauja bendruomenės gyvenime. Verslininkas nuolat remia Garliavos kultūros renginius, mažiau pasiturinčias šeimas, gabius rajono moksleivius, visuomenines organizacijas.

 

„Darbo žvaigždės“ apdovanojimas buvo įsteigtas 1939 metais ir turėjo valstybės ordino statusą, juo už darbą Lietuvos ūkio gerovei buvo pagerbiami labiausiai pasižymėję verslininkai bei tarnautojai. Prieškario laikais rūmų teikimu ordiną skirdavo finansų ministras, o jį įteikdavo Prezidentas.

 

Penkioliktą kartą surengtoje apdovanojimų ceremonijoje šiemet sidabrine „Darbo žvaigžde“ įvertinti penki nusipelnę verslininkai. Apdovanojimas įteiktas ir bendrovių „Vita Baltic International“ , „Amilina“ , „Kamineros grupė“ ir Agrowill Group“ vadovams.

 

KRS inf.