www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Klaida
  • JFolder: :files: Kelias nėra aplankas. Kelias: /home/garliavalt/domains/garliava.lt/public_html/images/2016/kurtinaitiene
Pranešimas
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/kurtinaitiene

mokytojai Kurtinaitienei 90 2016 02 18 1

 

Yra toks nuostabus, mįslingas gamtos dėsnis,

Kad trys dalykai, kurių mes gyvenime labiausiai trokštame –

Laimė, laisvė ir sielos ramybė – įgyjami tik dalijant juos kitiems.

 

Matematikos mokytoja Ona Kostė Kurtinaitienė – Garliavos krašto legenda. Garliavos mokyklose ji išdirbo daugiau nei keturiasdešimt metų ir paliko neišdildomą pėdsaką savo mokinių ir kolegų atmintyje. Šiame krašte pradėjusi savo pedagoginį kelią 1953 metais, mokytoja buvo trijų pirmųjų Garliavos vidurinės mokyklos laidų auklėtoja ir keturių Garliavos 2-os vidurinės mokyklos laidų auklėtoja. Tarp didžiulio būrio jos ugdytinių - matematikas Sakalauskas, literatūrą Maskvoje studijavęs Siliūnas, dar studentas siųstas į JAV skaityti paskaitų, poetas Robertas Keturakis, lituanistai Danutė Muzikevičienė, Antanas Dagilis ir kiti. Didžiulio jos pedagoginio talento ir subtilaus ugdymo dėka ne vienas mokinys vėliau gyvenime pasiekė nemenkų profesinių aukštumų, tapo garsiu Lietuvos žmogumi.

 

Ona Kostė Kurtinaitienė matematikos mokė ištisas garliaviškių kartas. Mokytojos matematikos pamokos praeidavo lengvai, ji visada sugebėdavo paaiškinti uždavinius ramiai, be įtampos net ir tiems, kurie buvo daugiau linkę į humanitarinius mokslus ir šio dalyko baimindavosi kaip neįkandamo. Mokytoja visada gebėdavo pastūmėti į priekį, surasti tinkamą kelią ištaisyti mokinio spragas, jei tokios susidarydavo, niekada negailėdama tam nei savo laiko, nei jėgų, mokymo procesui atiduodama visą save. Džiaugėsi ir gabiaisiais: ne tik uoliais matematikais, bet ir kituose dalykuose savąjį kelią radusiais ir degančiais pažinimo liepsnele. Mokytoja iki šiol puikiai prisimena visus savo mokinius, vadina juos vardais, visus aplinkinius apgaubdama neišsenkančia energija, gera nuotaika ir dvasiniu pakilumu.

 

Mokytoja O. K. Kurtinaitienė dirbo ne tik mokytojos darbą, bet buvo ir aktyvi visuomenininkė. Daug metų dirbo profsąjungos aktyvo darbą, rūpinosi jaunais specialistais. Daugelis, tuo metu su ja dirbusių mokytojų, prisimena ją kaip gerą, rūpestingą pagalbininkę, kuriantis Garliavoje.

 

Vasario 20-ąją Mokytojai Onai Kostei Kurtinaitienei sukanka 90 metų.

 

Šia proga ją nuoširdžiai sveikina 80-tųjų metų kolegos matematikai, Garliavos seniūnija ir bendruomenė, Garliavos Jonučių gimnazijos ir progimnazijos kolektyvai.

 

{gallery}2016/kurtinaitiene{/gallery}