www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
Klaida
  • JFolder: :files: Kelias nėra aplankas. Kelias: /home/garliavalt/domains/garliava.lt/public_html/images/2016/karate
Pranešimas
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/karate

940937 1076429605721243 7233432055840879448 n

 

Šių metų sausio 23 dieną Radviliškio sporto arenoje vyko „XVI-asis Baltijos Šalių karatė čempionatas 2016“, kuriame dalyvavo 250 aukšto meistriškumo sportininkai iš Estijos, Latvijos, Lietuvos bei Baltarusijos, viso 33 klubai. Sportininkai varžėsi individualiose kata ir pagal svorius kumite rungtyse.

Varžybos vyko pagal WKF (World Karate Federation) taisykles. WKF karatė turi perspektyvą tapti olimpine sporto šaka, todėl visame pasaulyje stengiamasi, kad šis sportas būtų kuo saugesnis t.y ant rankų, kojų ir krūtinės uždedamos specialios apsaugos. Kovotojai rodo labai greitus ir sudėtingus smūgius. Jie nebijo vienas kito sužeisti , todėl vaizdas ant tatamio būna labai dinamiškas ir permainingas.

Varžybose dalyvavo Garliavos „Budo“ klubo sportininkai. Jie ne tik sudarė konkurenciją stipriems varžovams iš užsienio, bet ir skynė pergales, bei tapo nugalėtojais ir prizininkais.

Individualiose kovose berniukų grupėje iki 10 metų amžiaus grupėje 4 vietas užėmė L. Liseckas ir M. Brasas. S. Loda vaikinų iki 14 metų absoliučioje svorio kategorijoje po permainingos kovos dėl 3 vietos nusileido varžovui iš Latvijos ir liko 4.

Tarp merginų iki 10 metų amžiaus grupėje kumite rungtyje neįveikiama buvo R. Driučikaitė, ji tapo šios rungties čempionė. Robertai ne ką prasčiau sekėsi ir kata rungtyje. Šioje rungtyje ji iškovojo sidabro medalį.

Įkvėptos gero pavyzdžio neatsiliko ir vyresnės „Budo“ klubo sportininkės. V.Astašauskaitė kumite rungtyje U14 metų amžiaus grupėje tapo čempione. A. Plioplytė kumite rungtyje U12 metų amžiaus grupėje liko trečia.

U16 kata rungtyje tarp labai stiprių priešininkių geriausia tą dieną buvo N. Kižytė, ji ir tapo šios rungties nugalėtoja.

Čempionate vyko ir komandinės kovų rungtys kurias sudarė po tris pagrindinius ir vieną atsarginį sportininkus. Komandinėje kumite rungtyje vaikinų 12-13 metų grupėje 3 vietą iškovojo: S. Loda, J. Steponkevičius, R. Jadvinskis, A. Drūlia.

Komandinėje kumite rungtyje vaikinų 10-11 metų grupė buvo pati gausiausia, kurioje nestigo aistrų ir įspūdingų atakų. „Budo“ komandos vaikinai A. Vilkas, M. Katauskas, A. Pečiukaitis būdami gerokai smulkesniais ir mažesniais už save priešininkais parodė kovinį charakterį, įveikė iš pirmo žvilgsnio stipresnes komandas taip išsikovojo publikos simpatijas ir palaikymą. „Budo“ komandos sportininkai tik finale pralaimėjo tituluotai latvių sportininkų komandai ir tenkinosi antra vieta

Varžybų vyr. teisėjas Vidmantas Butnorius 7- Dan, apibendrindamas renginį pažymėjo, kad čempionatas buvo puikiai suorganizuotas, pasižymėjo aukšta sportine konkurencija tarp klubų ir individualių kovotojų.

Garliavos „Budo“ klubo treneris Giedrius Linartas džiaugėsi savo sportininkų aukštais pasiekimais, kurie bendroje klubų įskaitoje leido įsitvirtinti aukštoje 5 vietoje.

{gallery}2016/karate{/gallery}