www.garliava.lt

  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

sauliai

 

Į gražų ir labai prasmingą renginį praeitą penktadienį išvyko Garliavos Jonučių gimnazijos ir progimnazijos šaulių būrelio nariai ir I a klasės mokiniai, lydimi mokytojų S. Dubicko ir D. Bridžiaus. Daugėliškių miške, netoli Ariogalos, buvo atidarytas pažintinis takas, skirtas partizaninio karo istorijai. Į šį renginį visus pakvietė Ariogalos gimnazija ir Lietuvos šaulių sąjunga. Renginyje dalyvavo Seimo nariai R.Dagys, R.Žilinskas, Raseinių meras A. Gricius.

 

 Iškilmės prasidėjo Ariogalos bažnyčioje, kurioje buvo aukojamos šv. Mišios už tuos, kurie kovojo, padėjo galvas už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę. Naujuoju pažintiniu partizanų keliu paskui jaunuosius šaulius ir kitus kariūnus tądien pražingsniavo gausus būrys žinomų šalies žmonių, politikų, patriotiškai nusitekusio jaunimo.

Trys salvės ir tylos minutė buvo skirtos iš kovos negrįžusiųjų atminimui pagerbti. Tačiau, kaip sakė istorijos mokytojas Andrius Bautronis, jos nepasikartos tuomet, kai neklausime, ką mums davė Tėvynė – kai klausime, ką aš Tėvynei daviau. Toliau susitikimai su laisvės kovų dalyviais vyko Albino Kęstučio Bersėno sodyboje. Šaulių sąjunga visus vaišino kareiviška koše.

 

Džiugu, kad mūsų mokyklų jaunieji šauliai ir mokiniai parodė iniciatyvą dalyvauti šiame patriotiniame renginyje.

 

II B klasės mokinė Rita Batutytė