www.garliava.lt

resize 900x600 d1 lietuvos galia

resize 900x600 d1 lietuvos galia

 

 Kas tai yra LIETUVOS GALIA?

 

Lietuvos galia – tai Prezidento Gitano Nausėdos globojama pilietinio įsitraukimo iniciatyva. Lietuvos galios projektas pradėtas 2021 metais. Jo tikslas – aktyvinti visuomenės įsitraukimą į valstybės gyvenimą ir stiprinti pilietinę galią.

 

Apie Lietuvos galios skaitmeninę platformą

 

Tai skaitmeninė erdvė gerovės kūrėjams – savanoriams, bendruomenėms, aktyviems piliečiams pristatyti savo veiklas, rasti bendraminčių ir sulaukti palaikymo. Rodydama geruosius pavyzdžius, novatoriškus sprendimus, sėkmės istorijas, iniciatyvas, Lietuvos galia siekia didinti jų žinomumą ir sklaidą, įkvėpti kitus imtis veiksmų ir prisidėti prie savo valstybės kūrimo. Iki 2024 metų balandžio 1 d. Lietuvos galios platformoje užsiregistravo 441 iniciatyvos. Iniciatyvų teikėjai – tai organizacijos, bendruomenės ir pavieniai aktyvūs piliečiai, kurių vykdomos veiklos atstovauja keturioms pagrindinėms Lietuvos plėtros kryptims – žalia, stipri, teisinga ir inovatyvi.

 

Registruoti iniciatyvas galima čia: https://www.lietuvosgalia.lt/

 

2022 ir 2023 metais Prezidentas apdovanojo po 20 ryškiausių iniciatyvų, kurias savo balsais išrinko visuomenė ir ekspertų komisija. Naujai registruotos iniciatyvos turės galimybę dalyvauti kitų metų konkurse. Daugiau apie apdovanojimus ir vertinimą galite skaityti čia: https://www.lietuvosgalia.lt/apdovanojimai/

 

Bendruomenių iniciatyvų pavyzdžiai:
https://www.lietuvosgalia.lt/iniciatyva/asociacija-kedainiu-samarieciai-suaugusiuju-dienos-centras/

https://www.lietuvosgalia.lt/iniciatyva/bendruomene-misko-uostas/