www.garliava.lt

Kazimieras Pyplys Mazytis 3

Kazimieras Pyplys Mazytis 3

 

„Man partizanai nėra tarsi nužengę nuo paminklų, jie man tokie, kaip ir šiuolaikiniai jauni žmonės. Ir pašėliojantys, ir pasierzinantys, ir pasikivirčijantys, ir pakonkuruojantys, ir į paneles pasižvalgantys“, – viename interviu sakė mokytoja ir Laisvės kovų istorijos tyrinėtoja Rita Pauliukaitienė.

 

Rašydama knygą „Kazimieras Pyplys-Mažytis. Lietuvos partizanų pasiuntinys į Vakarus“ ji žavėjosi Mažyčiu kaip etaloniniu partizanu. „Jis išgarsėjo kaip ypatingas kovotojas: dalyvavo daugelyje rizikingų operacijų, aštuoniolikoje kautynių prieš okupantus, buvo keturis kartus sužeistas, puikiai valdė ginklą, dalyvavo misijoje į Vakarus kartu su J. Lukša-Daumantu, pelnė aukščiausius karinius apdovanojimus. Partizanas buvo labai aukšto ūgio ir su humoru gavo Mažyčio slapyvardį, tačiau jo reikšmė rezistencijos istorijoje yra milžiniška.“

 

Beje, ar žinojote, kad K. Pyplys-Mažytis – geriausias visų laikų Lietuvos džiudžitsu kovos meno meistras? Daugybę įdomių faktų ir tikrų istorijų išgirsite atėję į knygos pristatymą bibliotekoje. Renginyje dalyvaus autorė Rita Pauliukaitienė ir Adomo Mitkaus vaikaitė Ramunė Malinauskaitė.

 

Tai jau ketvirtoji Ritos Pauliukaitienės sudaryta knyga apie Pietų Lietuvos (Nemuno) srities Dainavos ir Tauro apygardų partizanus.

 

Kovo 7 d., ketvirtadienį, 15.00 val.

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Vytauto g. 21, Garliava, III a.

Renginio nuoroda: https://fb.me/e/5udIVdvRT