www.garliava.lt

Gerulaitis neivyks 1

Gerulaitis neivyks 1

 

Spalio 18 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje karaliaus Muzikos mūza. Tądien kultūrai neabejingus žmones susitikti kvies Lietuvos muzikologas, muzikos švietėjas, pedagogas, radijo ir televizijos laidų, koncertų vedėjas Viktoras Gerulaitis.



Susitikimo tema – ką tik iš spaustuvės po platųjį pasaulį pasklidusi V. Gerulaičio knyga „Petras Bingelis. Menininkas. Žmogus. Dzūkas“.

Vieno iškiliausių Lietuvos chorvedžių, Kauno valstybinio choro įkūrėjo, meno vadovo ir vyriausiojo dirigento, pedagogo, Lietuvos ir Kauno miesto politinio ir visuomenės veikėjo, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureato profesoriaus Petro Bingelio (1943–2020) gyvenimo ir kūrybinės veiklos istorija knygoje atskleidžiama jautriai, asmeniškai ir be galo išsamiai. Cituojami Petro Bingelio laiškai, dienoraščiai, interviu. Taip pat apžvelgiama plati Lietuvos kultūrinio gyvenimo panorama, užčiuopiamas sudėtingų istorinių aplinkybių veikiamo kultūrinio gyvenimo pulsas.

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje susitikime pasišnekučiuoti su Viktoru Gerulaičiu spalio 18 d. 17.30 val.

Vytauto g. 21, Garliava
RENGINYS NEMOKAMAS