www.garliava.lt

kauno rajono savivaldybė01

kauno rajono savivaldybė01

 

Vadovaujantis Žemės, esamų pastatų ar kitų nekilnojamųjų daiktų įsigijimo arba nuomos ar teisių į šiuos daiktus įsigijimo tvarkos aprašo, patvirtinto Lietuvos Respublikos Vyriausybės  2017 m. gruodžio 13 d. nutarimu Nr. 1036 „Dėl Žemės, esamų pastatų ar kitų nekilnojamųjų daiktų įsigijimo arba nuomos ar teisių į šiuos daiktus įsigijimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ skelbiamas žemės sklypo/sklypų pirkimas stambiagabaričių atliekų aikštelei įrengti.

 

Pirkimo būdas – skelbiamos derybos.

 

Perkančioji organizacija Kauno rajono savivaldybė (įmonės kodas 111100622), adresas Savanorių pr. 371, 49500 Kaunas, telefonas (8 37) 305 500.

 

Perkamas turtas – žemės sklypas ne mažesnis kaip 0,5 ha ir ne didesnis kaip 1,00 ha, arba ekvivalentas – gretimi sklypai, kurių bendras plotas ne mažesnis kaip 0,5 ha ir ne didesnis kaip 1,00 ha, o sklypų konfigūracija turėtų būti racionalių ribų ir formos, tinkamos naudoti stambiagabaričių atliekų aikštelei įrengti.

 

Žemės sklypui/sklypams keliami šie reikalavimai:

 

  1. turtas turi būti Alšėnų, Babtų, Domeikavos, Garliavos, Garliavos apylinkių, Karmėlavos, Neveronių, Raudondvario seniūnijose;
  2. teisiškai įregistruotas Nekilnojamojo turto kadastre ir registre;
  3. žemės sklypo / sklypų sklypo naudojimo būdas – pramonės ir sandėliavimo objektų teritorijos, inžinerinės infrastruktūros arba kitas naudojimo būdas, jei yra galimybė pakeisti paskirtį kaip tai numatyta Kauno rajono savivaldybės teritorijos bendrajame plane;
  4. žemės sklype neturėtų būti įregistruotų trečiųjų asmenų daiktinių teisių ar žymų į perkamą žemės sklypą, kurie apribotų ar kitaip suvaržytų tinkamą žemės sklypo naudojimą;
  5. žemės sklypas turi ribotis su valstybei nuosavybės teise priklausančiu keliu su esama įvaža arba Savivaldybei nuosavybės teise priklausančia vietinės reikšmės gatve ar keliu;
  6. perkamas sklypas neturi būti arčiau kaip 100 metrų nuo Lietuvos Respublikos specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymo 53 straipsnyje įvardytų objektų;

 

Perkamo žemės sklypo vertinimo kriterijų svarba (iš eilės):

  1. žemės sklypo charakteristika (vietovė, dydis, privažiavimas ir t. t.);
  2. mažiausia žemės sklypo 1 a kaina.

 

Pageidautina pirkimo-pardavimo sutarties sudarymo data – ne ankstesnė kaip 2023 m. lapkričio mėn. Kauno rajono savivaldybė pageidauja naudotis žemės sklypu / sklypais po pirkimo – pardavimo sutarties pasirašymo. Pirkimo sutarties šalis, apmokanti pirkimo sutarties sudarymo išlaidas, – derybų klausimas.

 

Pardavėjas gali siūlyti parduoti vieną sklypą, kurio plotas ne mažesnis kaip 0,5 ha, bet ne didesnis kaip 1 ha, arba ekvivalentą vienam žemės sklypui, gretimus sklypus, kurių bendras plotas ne mažesnis kaip 0,5 ha ir ne didesnis kaip 1,00 ha, o sklypų konfigūracija turėtų būti racionalių ribų ir formos, tinkamos naudoti pagal stambiagabaričių atliekų aikštelei įrengti.

 

Paraiškos su parduodamo turto dokumentais pateikiamos (ne paštu) Kauno rajono savivaldybės administracijoje Gyventojų aptarnavimo ir dokumentų valdymo skyriuje, Savanorių pr. 371, Kaune, iki 2023 m. spalio 27 d. 10.00 val.

 

Paraiškos ir dokumentai pateikiami užklijuotame voke su užrašu „Žemės sklypo, reikalingo stambiagabaričių atliekų aikštelei įrengti, Kauno r. sav. pirkimo komisijai“. Ant voko nurodomas siūlomas parduoti turto adresas, kandidato pavadinimas, kodas.

 

Paraiškos ir kiti dokumentai pateikiami lietuvių kalba.

 

Kandidatai pateikia šiuos dokumentus:

  1. Nustatytos formos paraišką, kurioje nurodytas turto adresas, pradinė turto pardavimo kaina eurais, žemės sklypo plotas, parduodamo turto apžiūrėjimo sąlygos (laikas, per kurį galima apžiūrėti turtą turto pirkimo komisijos nariams ir turto vertintojams, taip pat kandidato įgalioto atstovo, į kurį galima kreiptis dėl perkamo turto apžiūrėjimo, vardas, pavardė, adresas, telefono numeris);
  2. Siūlomo parduoti turto nuosavybės teisę patvirtinančio dokumento kopiją (Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko išrašas, išduotas ne anksčiau kaip prieš mėnesį);
  3. Žemės sklypo plano kopiją;
  4. Jei siūlomas žemės sklypas, žemės ūkio paskirties, dokumentus, patvirtinančius, kad Lietuvos Respublikos žemės ūkio paskirties žemės įsigijimo įstatymo 5 straipsnio 1 dalies 2 ir 3 punktuose, Lietuvos Respublikos žemės įstatymo 31 straipsnio 1 ir 2 dalyse ir kituose Lietuvos Respublikos įstatymuose nurodyti pirmumo teisę pirkti privačios žemės sklypą turintys asmenys atsisakė pirmumo teisės pirkti parduodamą žemės sklypą ar nepasinaudojo šia teise.

 

Vokai su pasiūlymais atplėšiami Komisijos posėdyje, 2023 m. spalio 27 d. 10.00 val., 101 kab.,  Savanorių pr. 371, Kaune. Vokų atplėšimo procedūroje gali dalyvauti visi kandidatai (ar jų įgalioti atstovai).

 

Pasiūlymai bus patikrinti, ar atitinka skelbime nustatytus reikalavimus. Jei atitinka keliamus reikalavimus, kandidatas bus pakviestas derėtis dėl turto pardavimo Kauno rajono savivaldybės nuosavybėn.

 

Komisija pasilieka teisę tikrinti duomenis prieš sudarant pirkimo pardavimo sutartį.

 

Pirkimo sąlygas ir kitus dokumentus, susijusius su turto pirkimu, galima gauti Kauno rajono savivaldybės administracijos Ekonomikos skyriuje, tel. (8 37) 305 559. Informacija teikiama Savivaldybės interneto svetainėje www.krs.lt.

 

Pasiūlymo forma