www.garliava.lt

kaunas2022 ezerelis 06 09 grazvydasjovaisa fullsize 28

kaunas2022 ezerelis 06 09 grazvydasjovaisa fullsize 28

 

Kauno rajono savivaldybė tęsia tvarios kultūros puoselėjimą – kūrybinis bendruomeninis projektas, prasidėjęs ,,Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ metu ir sulaukęs itin aktyvaus Kauno rajono bendruomenių įsitraukimo gyvuos toliau. Tai projektas, kuris skatina susitelkimą, stiprių ryšių kūrimą ir Kauno rajono unikalumo, istorijos, tradicijų bei legendų aktyvų reprezentavimą, paremtą šiuolaikiškais meniniais ir kultūriniais sprendiniais. Prie šio projekto įgyvendinimo iki šiol prisidėjo itin gausus Lietuvos ir užsienio menininkų skaičius. Kiekvienas jų pastebėjo Kauno rajono potencialą ir džiaugėsi galimybe kurti jame bei su viltimi žvelgė į ateitį. Projekto metu buvo sukurta apie 100 išliekamųjų kultūros produktų Kauno rajone, kurie prisidėjo prie aktyvaus kultūrinio turizmo skatinimo ir Kauno rajono kraštovaizdžio garsinimo tarptautiniu mastu. Džiugu, kad prasmingi darbai gali būti plėtojami toliau. Kviečiame Kauno rajono įstaigas ir organizacijas, užsiimančias menine ir/ ar kultūrine veikla, teikti paraiškas konkursiniam finansavimui laimėti bei toliau puoselėti Kauno rajono bendruomeniškumą ir kultūrinį identitetą.

 

Paraiškų teikimas: iki 2023 m. vasario mėn. 28 d., el. pašto adresu: milda.rutkauskaite@krs.lt;  

 

Konkurso rezultatai: rezultatai skelbiami ne vėliau kaip iki 2023 m. kovo mėn. 17 d. Kauno rajono savivaldybės internetinėje svetainėje www.krs.lt.

 

Atkreipiame dėmesį:

 

Skelbiamame konkurse gali dalyvauti juridiniai ne pelno siekiantys asmenys, kurie yra registruoti Kauno rajone ir vykdo meninę ir/ar kultūrinę veiklą;

 

Projektai pateikiami konkursui turėtų atitikti bent vieną iš šių prioritetų: ne mažiau kaip dviejų meno sričių bendradarbiavimo skatinimas; Kauno rajono istorijos, tradicijų ir žymių krašto žmonių, objektų išryškinimas; ,,Kaunas ir Kauno rajonas – Europos kultūros sostinė 2022“ veiklų tęstinumas.

 

Daugiau informacijos ČIA

 

Kilus klausimams dėl paraiškų ir/ar jų teikimo kreiptis į Kauno rajono savivaldybės kultūros, švietimo ir sporto skyriaus pavaduotoją kultūrai Luką Alsį (lukas.alsys@krs.lt, +37060092964).

 

,,Šiuolaikinės seniūnijos“ – unikalios po vieną, stiprios kartu!