www.garliava.lt

Mekas

Mekas

 

 

Šiemet minime 100-ąsias avangardinio kino kūrėjo ir kino kritiko, rašytojo ir poeto Jono Meko gimimo metines. Be to, Lietuvos Respublikos Seimo nutarimu, 2022-ieji paskelbti Jono Meko metais. J. Mekas kaip daugiabriaunis, konceptualus ir itin savitas kūrėjas nusipelno daugybės komplimentų, o jo kūryba išsiskiria išliekamąja verte ir didžiule įtaka naujų meno formų paieškai.

 

Lapkričio 17 d., 17:30 val. Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka kviečia dalyvauti poezijos skaitymuose, skirtuose Jono Meko talentui ir įvairiapusei kūrybai atskleisti. Aktoriaus Andriaus Bialobžeskio sukurtą literatūrinių skaitymų programą „J. Mekas. 100 metų tiesos“ sudaro dvi dalys. Pirmoje dalyje aktorius skaito J. Meko eilėraščius iš rinkinio „Semeniškių idilės“ ir laiškus motinai – tekstus, įkvėptus gimtinės ir namų ilgesio. O antroje dalyje pristatoma penkerių pokario metų poezija ir dienoraščių fragmentai.

 

„Teko pastebėti, kad J. Meko asmenybė suvokiama per kino kūrėjo, laisvo pasaulio piliečio ar net bohemos žmogaus klišes, tačiau dienoraštiniai fragmentai, poezija ir tėvynės ilgesys, itin svarbūs poeto visatai, pamirštami“, – apgailestauja A. Bialobžeskis, publikai pažįstamas ne tik kaip aktorius, bet ir kaip ne vieną poetinę programą paruošęs skaitovas, poeziją skaitantis išskirtiniu, sodriu balsu.

 

Kviečiame dalyvauti! Renginys nemokamas.

2022-11-17

Ketvirtadienis, 17:30 val.

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Vytauto g. 21, Garliava