www.garliava.lt

sildymas

sildymas

 

Kauno rajono savivaldybė informuoja, kad pateikti prašymą dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijos galima iki šildymo sezono pabaigos.

 

Beveik trečdaliu išsiplėtus būsto šildymo išlaidų kompensacijų gavėjų ratui, gyventojų teikiamų prašymų skaičius išaugo 3 kartus, o kai kuriomis darbo valandomis jis yra net didesnis, dėl ko stringa Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos (SPIS) veikla.

 

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija labai atsiprašo šalies gyventojų, bandančių pateikti prašymus dėl socialinės paramos, ir savivaldybių darbuotojų už laikinus nepatogumus. 

 

Prašome Kauno rajono  gyventojus prašymus per SPIS teikti ne darbo valandomis arba savaitgaliais, taip pat primename, kad priklausančias kompensacijas bus galima gauti atgaline tvarka, t. y. už visą šildymo sezoną nepriklausomai nuo to, kada asmuo šildymo sezono metu kreipsis dėl kompensacijų. Pavyzdžiui, jeigu gyventojas kreipsis 2023 m. balandžio mėnesį, kompensacijos galės būti grąžinamos už 2022 m. spalio, lapkričio, gruodžio ir 2023 m. sausio, vasario ir kovo mėnesius. 

 

Būsto šildymo išlaidų, geriamojo ir karšto vandens išlaidų kompensacijos besikreipiantiems gyventojams bus skiriamos iš karto visam šildymo sezonui. Tai reiškia, jog pakanka vieno prašymo, kad sunkiau besiverčiantys ar net vidutines pajamas uždirbantys šalies gyventojai visą šaltąjį laikotarpį gautų kompensacijas.