www.garliava.lt

stop covid 19

stop covid 19

 

Šiemet Lietuva Kalėdas pasitinka ekstremalioje situacijoje: praėjusią parą šalyje nustatyti 3 737 nauji koronaviruso atvejai, dar 50 žmonių mirė, vienas iš jų 30-39 metų amžiaus grupei priklausantis vyras.

Trečiadienio popietę vykusiame LR Vyriausybės posėdyje ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pastebėjo, kad dideli užsikrėtimo mastai ir mirtys susiję su gyventojų judėjimu, kai daugybė žmonių nepaisė prašymų ir būriavosi prekybos centruose.

Vyriausybės posėdyje diskutuota dėl gyventojų judėjimo tarp didžiųjų miestų ir juos juosiančių žiedinių savivaldybių, kurių gyvenimai labai susiję: vienur žmonės dirba, kitur gyvena arba atvirkščiai. Šių savivaldybių gyventojai sudaro didžiąją dalį Lietuvos gyventojų, todėl kol kas sutarta nedaryti išlygų, o taikyti bendrąsias priemones.

Tačiau Kaunas ir Kauno rajonas vis dėlto ima gyventi kitu ritmu – pagrindiniuose keliuose įrengti patikros postai veiks iki gruodžio 27 dienos 21 valandos.

Kauno rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijos centro vadovas Šarūnas Šukevičius kreipėsi į gyventojus, prašydamas švenčių dienomis maksimaliai laikytis saugumo: likti namuose, laikytis Vyriausybės nustatytų reikalavimų, išskyrus reglamentuotas išimtis.

Operacijos centro vadovas pabrėžė, kad svarbu sustabdyti kitų savivaldybių gyventojų, ypač motorizuotų, lankymąsi vaizdingose pakaunės vietose – Kačerginėje, Kulautuvoje, Zapyškyje – ir užkirsti kelią susibūrimams. Į savivaldybės teritoriją bus įleidžiami tik čia dirbantys, registruoti, nekilnojamojo turto turintys ar kitais būtinais reikalais vykstantys asmenys.

„Tai nereiškia, kad vietos gyventojai, griežtai laikydamiesi nustatytų taisyklių, negalės pasivaikščioti gretimame miške arba užkopti ant piliakalnio. Tenka atsiprašyti, bet šiuo sudėtingu laikotarpiu iš kitur atvykstančių iškylautojų nelaukiame“, – kalbėjo Š. Šukevičius.

Kauno mieste ir rajone jau nuo 13 val. pradėjo patruliuoti mobilūs policijos ekipažai, galintys sustabdyti bet kurį vairuotoją ir pareikalauti pagrįsti kelionės tikslą.

Kauno VPK Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Aleksejus Chraminas informavo, kad Kauno rajono teritorijoje veiks maždaug 20 postų, daugiausia jų bus jungiamuosiuose keliuose su kaimyninėmis savivaldybėmis.

Kai kuriuose postuose bus tikrinami ne tik atvykstantys, bet ir išvažiuojantys vairuotojai. Patikros laukia ir visuomeninio transporto keleivių.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus ekipažas taip pat rengs reidus.

***

Iki sausio 4 dienos betono blokais užtverti šie į Kauną vedantys keliai: 1. Mosėdžio g. / Kražių g. 2. Pravažiavimas nuo 232 kelio link Kuršių g. 3. Išvažiavimas iš A1 į Ašigalio g. 4. Degalinės ir Islandijos pl. garažų masyvo pravažiavimas 5. Partizanų g. išvažiavimas į A1 6. Pravažiavimas nuo A1 nusukimo link Darbo g. 7. Ateities pl. ties įvažiavimu į teritoriją Ateities pl. 50 8. Palemono g. 78F 9. Palemono g. / Kražantės g. 10. Kreidos g. / Titnago g. 11. Medžiotojų g. / Sąnašos g. 12. Juodelynės g. / Dvarų g. 13. A5 / Armoniškių g.