www.garliava.lt

savanoryste

savanoryste

Gruodžio 5 d. Kauno rajono savivaldybė kartu su Jaunimo reikalų departamentu ir LR Socialines apsaugos ir darbo ministerija organizuoja nuotolį renginį įvertinti savanorystės srityje per 2020 metus labiausiai pasižymėjusius, nuveikusius bei įkvėpimu tapusius pavyzdžius „Savanorystės spalvos. Vakar. Šiandien. Rytoj”. Renginys skirtas Tarptautinei savanorių dienai paminėti.

 

Siekdami įvertinti ir apdovanoti už indėlį į visuomenės gerbūvį, organizatoriai kreipiasi į visuomenę, kviesdami prie renginio prisidėti siūlant kandidatus net penkioms nominacijoms:

1.Savanorystė pandemijos metu – „Už taikliausią atsaką pandemijos COVID-19 sukeltiems poreikiams”
2.Vyresnio amžiaus žmonių savanorystė – „Už gyvenimo patirties įprasminimą per savanorystę”
3.Įvairovė savanorystėje – „Už savanorystės įvairovės populiarinimą”
4.Verslo indėlis į visuomenę – „Už socialinės atsakomybės įgyvendinimą per savanorystę”
5.JT Darnaus vystymosi tikslai Lietuvoje – „Už globalų požiūrį į savanorystę”.

 

Nominuoti galima: individualius savanorius, grupes (iniciatyvas), organizacijas ar įmones, už savanorius atsakingus asmenis (tutorius/kuratorius, mentorius, koordinatorius). Draudžiama nominuoti: save, savo šeimos narius, grupes ar komandas, kuriose esate (ne) tiesiogiai įsitraukę.
Nominantai negali būti gavę bet kokio materialaus atlygio už savanorišką veiklą.
Viešieji darbai nepriskiriami laisva valia pasirenkamai savanoriškai veiklai.

 

SVARBU: veikla/iniciatyva, už kurią nominuojama, turi būti ne senesnė, nei vieneri metai.

Apdovanojimų komisiją sudaro skirtingų sektorių, sričių atstovai, siekiant užtikrinti apdovanojimų skaidrumą bei požiūrių įvairovę. Gavus kandidatūras, apdovanojimų atrankos komisija išrinks 5 nominantus kiekvienoje iš kategorijų ir kiekvienos kategorijos laimėtoją.

 

Komisiją sudaro: JAV ambasados kultūros atašė Caitlin Nettleton, Jaunimo reikalų departamento direktorius Jonas Laniauskas, LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos NVO plėtros skyriaus patarėja Justina Lukaševičiūtė, menininkai dr. Algirdas ir doc. Remigijus Gataveckai, Smart Market partnerė, komunikacijos konsultantė Rasa Bagdonienė.

 

Laimėtojai bus atrenkami nepriklausomai nuo jų rasės, religijos, lyties, tautybės ar negalios.
Apdovanojimus rengia: Viešoji įstaiga Socialinis veiksmas, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Jaunimo reikalų departamentas. Apdovanojimų pagrindinis donoras- Aktyvių piliečių fondas.

Daugiau informacijos apie apdovanojimus