www.garliava.lt

sveikatos akademija

sveikatos akademija

 

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras informuoja, kad dėl susiklosčiusios COVID-19 situacijos nuo lapkričio mėn. Sveikatos akademijos mokymai keliasi į internetinę erdvę. Užsiėmimai vyks nuotoliniu būdu, pagal šiek tiek pakoreguotą planą.

Kauno rajono gyventojų lauks:

 

„Mindfulness“ užsiėmimas – tai dė­me­sin­go įsi­są­mo­ni­ni­mo me­to­do es­mė – va­lin­gas dė­me­sio su­tel­ki­mas į no­ri­mą ob­jek­tą, su­vo­kiant rea­ly­bę to­kią, ko­kia ji iš tie­sų yra. Šis me­to­das ži­no­mas jau ke­lis tūks­tan­čius metų, o da­bar jis jau moks­liš­kai pa­grįs­tas ir sėk­min­gai tai­ko­mas psi­cho­lo­gi­jo­je, sie­kiant su­si­do­ro­ti su stre­su. Taip pat šis metodas tinkamas visiems, norintiems geriau suvokti save ir savo jausmus, lavinti kūrybingumą, pagerinti darbo našumą bei bendrą gyvenimo kokybę.

 

Sveikos mitybos pamoka, kurios metu išgirsite pačias naujausias ir mokslu patvirtintas mitybos rekomendacijas, diskutuosite apie naujausias mitybos „madas“ bei mitus.

 

Paskaitos sveikos gyvensenos temomis:

  • paskaita „Savimasažas – priešnuodis senėjimui“, kuri skirta bet kurio amžiaus žmonėms, kurie nori jaustis puikiai. Paskaitoje bus aptarta: organizmo sistemų derinimas ir balansavimas savimasažo pagalba, lengvi ir efektyvūs būdai pagerinti kraujotaką, technikos, padedančios atsikratyti toksinių medžiagų, kvėvimo technikos, būdai atsikratyti skausmų;
  • paskaita „Vaikai ir cukrus“, kuri skirta visiems tėvams, kuriems rūpi jų vaikų mityba, koks maistas iš tiesų vaikams yra naudingas ir kaip pripratinti vaikus valgyti sveiką maistą;

 

Psichologinio atsparumo užsiėmimai – kalbėsite apie psichologinio atsparumo stiprinimą per pozityvių savybių ugdymą, kaip dėkingumas. Bus pristatoma dėkingumo nauda bei praktikos. Pagal galimybes atliksite keletą praktinių

Kauno rajono visuomenės sveikatos biuras primena, kad mokymuose gali dalyvauti visi norintys – dalyvių skaičius NERIBOTAS, o ir dalyvauti užsiėmimuose gyventojai gali jiems patogioje vietoje ir patogiu laiku. 

Norintys dalyvauti mokymuose, turi užsiregistruoti svetainėje www.kaunorvsb.lt. Registracija būtina, nes dalyviai į el. paštą gaus nuorodą su prisijungimu į užsiėmimą. Aprašymas kaip prisijungti bus taip pat pridėtas, tačiau viską atlikti bus labai paprasta!