www.garliava.lt

covid

covid

 

Kauno rajono savivaldybei šią savaitę vėl patekus į didelės rizikos savivaldybių sąrašą, intensyviau atliekami tyrimai COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) nustatyti bei vykdomos kitos prevencinės priemonės.

 

„Sergamumo rodiklis Kauno rajono savivaldybėje – 57, tai yra šiek tiek daugiau nei bendras Lietuvos rodiklis – 55,6.  Šiuo metu karščiausiame šalies taške, Raseinių rajone, rodiklis siekia 1156,1 atvejų. Mūsų kaimynų, Kauno miesto, rodiklis šiuo metu 63,6“, – detalizavo Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

 

Pakaunėje iš viso registruotų COVID-19 ligos atvejų yra 166, iš jų 107 šiuo metu serga.

 

„Sergančių COVID-19 liga pasitaiko beveik visose seniūnijoje. Džiugu, kad šiuo metu keliose seniūnijose neturime nė vieno sergančio  – tai Vilkija, Kulautuva, Vandžiogala ir Čekiškė“, – teigė M. Labašauskaitė.

 

Atsižvelgiant į ekstremalią situaciją šalyje dėl koronaviruso (COVID-19 ligos) plitimo, skiepai nuo gripo taip pat yra svarbūs. Pirminės sveikatos priežiūros centrai, teikiantys paslaugas Kauno rajono savivaldybėje, šiemet yra užsisakę didesnius sezoninės gripo vakcinos kiekius rizikos grupės asmenims, kurie yra skiepijami valstybės lėšomis. Pageidaujantys skiepytis turi kreiptis į savo šeimos gydytoją. Anot M. Labašauskaitės, sveikatos priežiūros centruose skiepijimas vyksta sėkmingai, pasiskiepijo beveik visi įstaigose dirbantys medikai.

 

Kauno rajono savivaldybės tarybai pritarus,  biudžeto lėšomis bus skiepijami ir tie rajono gyventojai, kurie norės pasiskiepyti, tačiau nepatenka į rizikos grupes. Savivaldybės lėšomis bus paskiepyta maždaug 1,5 tūkst. norinčiųjų.

 

„Šią savaitę baigsime skiepyti savivaldybės, seniūnijų, ugdymo įstaigų, globos, socialių paslaugų, visuomenės sveikatos biuro, bibliotekų, muziejų, kultūros, sporto mokyklos darbuotojus, kurie to pageidavo. Tad bus paskiepyta beveik 1000 žmonių. Kitą savaitę pradėsime skiepyti žmones, kurie pareiškė norą gauti nemokamą skiepo vakciną ir registravosi per Visuomenės sveikatos biurą“,  – aiškino M. Labašauskaitė.

 

Atkreiptinas dėmesys, kad kaimyninėse savivaldybėse yra aukštas sergamumo rodiklis, todėl Kauno rajono savivaldybė ragina gyventojus stabdyti ligos plitimą sąmoningu elgesiu: mažinti socialinius kontaktus, susilaikant nuo nebūtinų kelionių ar išvykų, renginių ir šeimos bei draugų švenčių, nesilankyti viešose vietose, pajutus viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymius (karščiavimas, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir kt.).

 

Kauno rajono savivaldybės gydytoja taip pat ragina nepamiršti ir specifinių koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones.

 

„Kreipiamės į darbdavius prašydami darbuotojams sudaryti sąlygas dirbti iš namų ar komandomis, brigadomis“, – sakė M. Labašauskaitė.