www.garliava.lt

rankininkai 1

rankininkai 1

 

Visišku Kauno rajono sporto mokyklos rankininkų triumfu baigėsi 2020 m. Lietuvos jaunučių rankinio čempionatas. Kauno rajono merginoms ir vaikinams buvo įteiktos čempionų taurės, sportininkai apdovanoti aukso medaliais.

 

Finalinio ketverto varžybos praėjusį savaitgalį buvo surengtos Garliavos sporto ir kultūros centre. Pusfinalio rungtynėse Kauno rajono rankininkės (trenerė Ernesta Žilienė) 28:17 nugalėjo Vilniaus SM „Tauras“ antrąją komandą.

 

Kitą dieną finale garliavietės susitiko su pirmąja sostinės sporto mokyklos „Tauras“ ekipa. Lygi kova vyko tik rungtynių pradžioje, vėliau išryškėjo jaunųjų Kauno rajono rankininkių pranašumas, kurios laimėjo pirmąjį kėlinį 16:9, o rungtynes baigė laimėdamos dviženkliu skirtumu 33:23.

 

Rezultatyviausia čempionato žaidėja tapo garliavietė Kamilė Rupeikaitė ir net penkios Kauno rajono sporto mokyklos auklėtinės buvo įtrauktos į simbolinę čempionato septyniukę: Eva Ceinoriūtė, Aušra Balažentytė, Kamilė Rupeikaitė, Gintė Jurkevičiūtė ir Marija Čelpačenko, o geriausia Kauno rajono komandoje pripažinta Agnė Petravičiūtė.

 

Garliavietės pralenkė net 12 komandų iš Lietuvos.

 

Trečiąją vietą iškovojo Vilniaus SM „Tauro-2“ ekipa, kuri mažajame finale 29:14 (15:4) pranoko Tauragės rankininkes.

 

Nuo merginų neatsiliko Kauno rajono sporto mokyklos vaikinai (trenerė Laima Bernatavičiūtė-Baranauskienė). Iš viso Lietuvos jaunučių vaikinų rankinio čempionate dalyvavo 20 komandų iš įvairių Lietuvos sporto mokyklų bei sporto centrų.

 

Kauno rajono rankininkai pusfinalyje susitiko su Eišiškių A. Ratkevičiaus sporto mokyklos auklėtiniais ir nugalėjo juos 35:26.

 

Finaliniame susitikime trenerės L. Bernatavičiūtės-Baranauskienės auklėtinių laukė Panevėžio rankininkai, kurie pusfinalyje tik po atkaklios kovos 31:29 įveikė Varėnos jaunuosius rankininkus. Rungtynės dėl aukso buvo labai atkaklios, netrūko įdomios kovos ir net raudonų kortelių. Pirmas kėlinys baigėsi minimaliu garliaviškių pranašumu 9:8.

 

Ne mažiau atkakli kova vyko ir antrajame kėlinyje, kuriame Kauno rajono rankininkams pavyko palaužti stiprius panevėžiečius ir iškovoti čempionų vardus – 20:18.

 

Keturi garliaviškiai buvo išrinkti į simbolinę rinktinę: Ignas Maciulevičius, Dominykas Sveikauskas, Povilas Varaškevičius ir Tomas Boguševičius. O geriausio komandos žaidėjo prizą gavo Nojus Lukoševičius.