www.garliava.lt

futbolininkai
futbolininkai
 
 

Įvairių amžiaus grupių berniukus nuo 2008 metų treniruojantis futbolo klubas „Garliava“ turi ambicijų suburti ir suaugusiųjų komandą, kurį kitąmet atstovautų Kauno rajonui Lietuvos čempionato pirmoje lygoje.

 

 

Savo planus merui Valerijui Makūnui pirmadienį pristatė šio klubo vadovai - Henrikas Grigas, Mindaugas Urbonas ir neseniai profesionalią sportininko karjerą baigęs buvęs Lietuvos futbolo rinktinės narys Tadas Kijanskas.

 

Jei tokie planai prieš keletą metų atrodė nerealūs, tai dabar jie turi rimtą pagrindą – Kauno rajono savivaldybė kartu su Lietuvos futbolo federacija (LFF) šalia Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos baigia statyti tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną. Savivaldybė į šį objektą investavo 1,1 mln. eurų, o LFF už 200 tūkst. nupirko dangą.

 

FK „Garliava“ direktorius H. Grigas pasakojo, kad futbolas Kauno rajone sparčiai populiarėja ne tik tarp berniukų, bet ir tarp mergaičių. Suaugusiųjų komanda, trenerio nuomone, galėtų remtis trikampiu: klubas, verslas, savivaldybė. „Tikiu, kad suveiks verslininkų patriotizmas ir rėmėjų surasime“, - šypsojosi direktorius.

 

Įvairiuose šalies ir užsienio klubuose žaidęs T. Kijanskas neseniai persikėlė gyventi į Kauno rajoną. Futbolininkas tvirtino norintis prisidėti prie kokybinių klubo pokyčių. „Smagu matyti, kaip Kauno rajono savivaldybė dirba ateičiai, daug investuoja į jaunimą. Futbole turi būto piramidė – pradedant vaikais ir baigiant suaugusiaisiais, tada galima tikėtis gerų rezultatų“, - kalbėjo T. Kijanskas.

 

V. Makūnas informavo, kad Garliavos stadiono įkurtuvės turėtų įvykti rugsėjo pabaigoje: aikštės pagrindai jau įrengti, nutiesti bėgimo takai, įrenginėjamas apšvietimas, tribūnos, liko tik pakloti dangą.

 

Šventinėse atidarymo rungtynėse garliaviečiai ketina susikauti su Lietuvos šešiolikmečių rinktine.

 

V. Makūnas pabrėžė, kad sporto aikštynų ir stadionų atnaujinimas yra vienas strateginių Kauno rajono savivaldybės uždavinių. Mastaičiuose kartu su Lietuvos policijos mokykla svarstoma statyti dengtą maniežą, kuriame visus metus galėtų vykti treniruotės.

 

„Sąlygas treniruotis futbolininkai turi ir kitose Kauno rajono vietose – Vilkijoje, Ežerėlyje, Akademijoje, Neveronyse“, - vardijo savivaldybės vadovas.