www.garliava.lt

ugniagesiu sauliu sutarties pasirasymas 3

ugniagesiu sauliu sutarties pasirasymas 3

 

VšĮ Kauno rajono priešgaisrinė saugos tarnyba ir Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-oji rinktinė susitarė bendradarbiauti gerinant Kauno rajono savivaldybės gyventojų saugumą.

 

Tai patvirtinančią sutartį Kauno rajono savivaldybėje pasirašė ugniagesių vadovas Rytis Velžys ir šaulių vadas Vytautas Žymančius.

 

Sutarta kartu vykdyti saugumo prevenciją, rengti bendrus projektus, organizuoti  įvairius renginius.

 

„Mūsų bendradarbiavimas prasidėjo dar iki sutarties pasirašymo. Itin glaudus jis buvo dirbant Karmėlavos oro uoste pandemijos metu – kartu budėjome, sutikdavome atvykusius, palaikėme viešąją tvarką. Nors dauguma buvom susitikę pirmą kartą, darbas buvo itin sėkmingas“, - pasakojo R.Velžys. Anot jo, tuomet ir kilo mintis bendradarbiauti glaudžiau, juk abiejų organizacijų tikslai tie patys – rūpintis žmonių saugumu.

 

Kauno rajono ugniagesiai yra ne kartą vykę į šaulių organizuojamas stovyklas Kauno rajono vaikams supažindinti juos su savo darbu, prevencinėmis priemonėmis, skaitę paskaitas rinktinės šauliams.

 

Sutartį pasirašant dalyvavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas akcentavo bendro darbo svarbą.

 

„Koks svarbus mūsų visų solidarumas, vieni kitų palaikymas itin aiškiai pamatėme pandemijos metu. Jūsų glaudus darbas oro uoste, neskaičiuojant valandų, daug prisidėjo prie to, kad  Kauno rajonas – viena sėkmingiausiai pandemiją suvaldžiusių Lietuvos savivaldybių.“, – kalbėjo V.Makūnas.

 

Ateityje ugniagesiai ir šauliai planuoja rengti bendrus mokymus, pratybas. Tikimasi, kad pasirašius sutartį bus galima laisviau kartu veikti, jei vėl būtų paskelbtas karantinas.

 

Pasirašant sutartį ir po jos vykusioje diskusijoje taip pat dalyvavo Kauno rajono vicemeras Paulius Visockas, Kauno rajono priešgaisrinė saugos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Algirdas Žandaras ir tarnybos administratorė Kristina Žižienė.