www.garliava.lt

67d8bac18a57cec54005a597e8f80b42

67d8bac18a57cec54005a597e8f80b42

 

Garliaviečiai liepos 6 d. vakarą rinkosi į Šimtmečio parką, kuriame auga 100 pasodintų ąžuoliukų. Čia, tarp besistiebiančių medelių, išsidėsčiusios ypatingos meno skulptūros - išdrožti Tautiškos giesmės žodžiai yra kaip meno akcentai visame parke. Šios idėjos sumanytojas tautodailininkas A.Teresius, kartu su savo bendraminčiais įgyvendino prieš pora metų šį projektą, finansuotą Kauno rajono savivaldybės. 

 

Lietuvos valstybės ir karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos šventė būtent šiame parke rengiama antrąjį kartą. Susirinkusiuosius savo dainomis netikėtai pradžiugino garliavietė Indrė.  Garliavos sporto ir kultūros centro vokalinis kolektyvas ,,C.re.do" (vadovas D. Druskis) ne tik padovanojo skambias dainas, bet ir įtraukė visus susirinkusiuosius į bendrą chorą. Sveikinimo žodžius tarė Garliavos miesto seniūnė N.Tarvydienė, buvęs politinis kalinys M. Babonas ir kiti. Beje, Babonas šį vakarą buvo vienintelis Mindaugas tarp gausiai susirinkusių vakaro dalyvių. Ir nors lietus jau jau kaupėsi ir nedrąsiai pradėjo lašnoti, kartu giedama Tautiška giesmė - sutvirtino mūsų visų meilę Lietuvai. 

 

Smagu, kad Tautišką giesmę visame pasaulyje susiburiame giedoti dvyliktąjį kartą. Na, o garliaviečiai po koncerto ir nuoširdžių posmų bei linkėjimų - neskubėjo skirstytis: skanavo žolelių arbatą prie  balto tautos stalo, dalinosi savo atsineštomis vaišėmis. Esame dėkingi  UAB ,,Garliavos duona" už pačią skaniausią duoną bei  UAB ,,Robinga" už kvapius sausainius. 

 

 

Režisierė ir renginių organizatorė Z. Butiškytė