www.garliava.lt

Nuo pirmojo užsikrėtimo koronavirusu kovo 13 d. iki gegužės 5 d. Kauno rajone registruota 19 COVID-19 liga sergančių asmenų, 17 iš jų jau yra pasveikę. Nenustatytas nė vienas prevenciškai tikrinamų socialines paslaugas teikiančių ar sveikatos įstaigų darbuotojų susirgimo atvejis.

 

Šiems darbuotojams laboratoriniai tyrimai COVID-19 ligai diagnozuoti atliekami prioriteto tvarka, nustatyta sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimais.

 

Vilkijos slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės darbuotojai yra tiriami jau trečią kartą.

 

Organizuoti ir vykdyti visų 12-os Kauno rajone veikiančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų, nepriklausomai nuo pavaldumo ir nuosavybės formos, darbuotojų patikrą dėl COVID-19 ligos įpareigotas Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centras. Jo darbuotojai, aprūpina kitas gydymo įstaigas ištirti reikalingomis priemonėmis ir surinktus ėminius pristato į priskirtą laboratoriją.

 

17-os Kauno rajone veikiančių socialinės globos ir socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojų tyrimus organizuoja Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras.

 

Iš 19 Kauno rajone susirgusiųjų COVID-19 liga 11 buvo grįžę iš užsienio, 6 – turėję kontaktą su sergančiuoju, dviem atvejais priežastys nežinomos. Susirgusiųjų amžius – nuo 19 iki 58 metų.

 

Karščiuojančius Kauno rajono gyventojus pasirengusi priimti balandžio pradžioje Garliavoje įkurta Karščiavimo kliniką ligonių antplūdžio kol kas nesulaukė. Per mėnesį į ją kreipėsi 4 pacientai, visų jų atsakymai dėl COVID-19 ligos buvo neigiami.

 

„Šiomis dienomis priimtas valstybės operacijų vadovo sprendimas į darbuotojų, kurie turi būti prevenciškai tiriami dėl koronaviruso infekcijos, sąrašą įtraukti vaistininkus ir prekybos centrų darbuotojus, tad artimiausiomis dienomis prasidės ir jų tikrinimas“, – sakė Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.