www.garliava.lt

krs koronavirusas 1000x750 press 60vnt page 001

krs koronavirusas 1000x750 press 60vnt page 001

Tam, kad švenčių metu būtų kuo mažiau judėjimo ir išvengta susibūrimų, Velykų savaitgaliui Vyriausybė įvedė griežtesnius judėjimo tarp miestų ir miestelių apribojimus. Jei mes visi jų atsakingai laikysimės ir tinkamai elgsimės, yra tikimybė, kad po švenčių karantino sąlygos galės būti švelninamos.

 

„Likite namuose, nelankykite kitose vietovėse gyvenančių artimųjų, kad ir kaip norėtųsi per šventes būti kartu. Galvokite apie savo ir jums brangių žmonių saugumą. Į gražiąsias Kauno rajono vietas – Kulautuvą ir Kačerginę, miškus, paupius ir piliakalnius, nuvykti galėsite pasibaigus apribojimams. Kuo griežčiau laikysimės karantino, tuo greičiau jis bus atšauktas. Būdami drausmingi ir atsakingi greičiau sulauksime dienos, kai galėsime važinėti kur tik panorėję“, – gyventojus ragina Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

 

Kokie bus apribojimai?

 

Visą Velykų savaitgalį ribojamas atvykimas į miestus ir miestelius kitose savivaldybėse, nei gyvenate. Apribojimas bus taikomas visas tris šventines dienas, nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 valandos.

 

Iš miestų žmonės bus išleidžiami, tačiau į kitus miestus patekti negalės.

 

Draudimas negalioja, jei vykstama dėl artimųjų mirties, darbo, kai jis yra kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicinos pagalbos.

 

Ribojimas netaikomas, jei vykstate į savivaldybę, kurioje turite sodybą arba kito nekilnojamojo turto. Nepamirškite pasiimti nuosavybės teises pagrindžiančius dokumentus. Juos turėsite pateikti judėjimą kontroliuojantiems pareigūnams.

 

Visose Kauno rajono seniūnijose, prie įvažiavimų į miestus ir miestelius, bus pastatyti informaciniai stendai, primenantys gyventojams apie būtinybę laikytis judėjimo apribojimų.

 

Policija kontroliuos keliuose pasirinktinai. Bus pasitelkiamos ir stebėjimo kameros, kitos techninės priemonės, leidžiančios fiksuoti automobilių numerius.

 

Už pažeidimą galios tokios pat nuobaudos, kaip ir dėl kitų su karantinu susijusių pažeidimų – nuo 250 iki 1,5 tūkstančio eurų.

 

Atsirado ir dar vienas sugriežtinimas. Nuo penktadienio, balandžio 10 d., būnant viešoje vietoje privaloma dėvėti apsaugines kaukes.

 

Karantinas dėl koronaviruso pratęstas dar dviem savaitėms, iki balandžio 27 dienos.

 

karantinas pratęstas

karantinas pratęstas