www.garliava.lt

Karsciavimo klinika

Karsciavimo klinika

 

Ateinantį pirmadienį Garliavoje duris atvers Kauno rajono karščiavimo klinika. Į ją galės kreiptis viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintys Kauno rajono gyventojai, nepriklausomai nuo to, kurią pirminės sveikatos priežiūros įstaigą yra pasirinkę.

 

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Šarūno Šukevičiaus įsakymu, paslaugą teiks Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras, bendradarbiaudamas su Respublikine Kauno ligonine ir Kauno rajono sveikatos priežiūros įstaigomis.

 

„Matydami tokios klinikos reikalingumą, sutelkėme jėgas, kad ji būtų atidaryta kuo greičiau. Už partnerystę dėkoju Respublikinės Kauno ligoninės generalinei direktorei Dianai Žaliaduonytei, Garliavos PSPC direktorei Nijolei Kliučienei, mūsų savivaldybės gydytoja Mildai Labašauskaitė taip pat įdėjo daug pastangų, kad atsirastų ši klinika“, – kalbėjo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

 

Į karščiavimo kliniką, įsikūrusią Vytauto g. 57 A Garliavoje,  galės atvykti karščiuojantys (temperatūra 37,8⁰ C ir daugiau) 18-60 metų amžiaus gyventojai, pajutę bent vieną iš viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų: kosulį, gerklės skausmą, pasunkėjusį kvėpavimą.

 

Jei jums 60 metų ir daugiau, skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112. Jus greitosios pagalbos automobiliu nuveš į vieną iš didžiųjų ligoninių. Dėl pacientų iki 18 reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją.

 

Bus registruojami tik turintieji elektroninį šeimos gydytojo siuntimą. Susipažinęs su paciento situacija, gydytojas priims sprendimą, ar pacientą nukreipti į karščiavimo kliniką. Koordinatorius susisieks su pacientu jo nurodytu telefonu ir praneš vizito laiką.

 

Tiems, kurie negalės atvykti patys, transportą suteiks Kauno rajono savivaldybė.

 

Klinikoje gydytojas atliks išsamų sveikatos patikrinimą ir, jei reikės, paskirs gydymą. Priklausomai nuo paciento sveikatos būklės, jis bus išleistas į izoliavimo vietą arba nukreiptas į gydymo įstaigą, gydančią sergančiuosius koronavirusine infekcija.

 

„Tikiu, kad  karščiavimo klinika prisidės prie koronaviruso plitimo stabdymo, o galimai užsikrėtusieji pagalbą gaus greičiau“, – sakė Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.

 

 Atvykus į karščiavimo kliniką reikės laikyti tam tikrų reikalavimų. Negalima išlipti iš automobilio ir atidaryti lango, kol nebus nurodyta kitaip.  Būtina  turėti tapatybę patvirtinantį dokumentą bei A4 lapą su užrašytu mobilaus telefono numeriu. Jį reikės padėti koordinatoriaus nurodytoje vietoje automobilio salone. Šiuo numeriu bus tikrinami duomenys. Į karščiavimo kliniką galima užeiti tik gavus darbuotojo leidimą ir užsidėjus medicininę kaukę.

 

Karščiavimo klinika dirbs kiekvieną dieną nuo 8 val. iki 20 val.

 Karsciavimo klinika2

Karsciavimo klinika2