www.garliava.lt

busto pritaikymas 3

busto pritaikymas 3

 Kauno rajono savivaldybė (toliau – Savivaldybė) organizuoja būsto pritaikymo darbus Kauno rajono gyventojams, turintiems negalią. Būsto ir gyvenamosios aplinkos pritaikymui 2019 m. iš valstybės biudžeto buvo skirta 17,9 tūkst. Eur, iš Savivaldybės – 10,2 tūkst. Eur.

 

Pagal sudarytas eiles (1-oje eilėje įrašyti 15 asmenų, 2-oje eilėje – 1-as) ir gautą finansavimą, būsto ir gyvenamosios aplinkos pritaikymo darbai atlikti 3 asmenims, gyvenantiems Karmėlavos, Neveronių ir Garliavos seniūnijose. Karmėlavos seniūnijoje moteriai, turinčiai specialųjį nuolatinės slaugos poreikį ir judančiai neįgaliojo vežimėliu, pritaikyta vonios patalpa ir įrengtas keltuvas patekti į būstą. Neveronių seniūnijoje gyvenančiai moteriai, judančiai neįgaliojo vežimėliu, pritaikyta vonios patalpa ir jau turimas savivaldybės keltuvas. Garliavos seniūnijoje, moteriai judančiai ramentų pagalba, pritaikytas patekimas į būstą – įrengtas turėklas ir apšvietimas, įsijungiantis nuo judesio.

 

Dėl būsto ir gyvenamosios aplinkos pritaikymo gali kreiptys asmenys, kuriems nustatytas: specialusis nuolatinės slaugos poreikis; specialusis techninės pagalbos priemonių – bet kurio tipo neįgaliojo vežimėlio poreikis; specialusis techninės pagalbos priemonių (vaikštynių, ramentų ir pan.) poreikis; specialusis nuolatinės priežiūros (pagalbos) pirmojo lygio poreikis dėl psichikos ar proto negalios

 

Pritaikomas būstas turi priklausyti nuosavybės teise neįgaliajam ar kitam fiziniam asmeniui, ar savivaldybei pripažintas tinkamu naudoti ir baigtas statyti. Nuo šių metų galima prisitaikyti ir naujos statybos būstą, kurio baigtumas ne mažesnis kaip 80 proc., tačiau turi priklausyti pačiam neįgaliajam, jo tėvams, įtėviams arba globėjams (rūpintojams). Tokiu atveju būsto pritaikymo darbus pareiškėjas privalo organizuoti savarankiškai ir šie darbai turi būti atlikti ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo sutarties dėl savarankiško būsto pritaikymo neįgaliajam darbų organizavimo ir išlaidų apmokėjimo.

 

Nuo šių metų pareiškėjas, kuris yra įrašytas į laukiančiųjų eilę, tačiau neįtrauktas į einamaisiais metais pritaikomų būstų sąrašą, turi galimybę savarankiškai organizuoti būsto pritaikymo darbus, įskaitant ir keltuvų (liftų) įrengimą. Būsto pritaikymo darbai turi būti atlikti ne vėliau kaip per 12 mėnesių nuo sutarties dėl savarankiško būsto pritaikymo pasirašymo. Atlikti darbai bus finansuojami tik tada, kai pareiškėjas bus įtrauktas į pritaikomų būstų sąrašą.

 

Prašymai priimami Kauno rajono savivaldybės Dokumentų priėmimo skyriuje, Savanorių pr. 371, Kaunas arba savo gyvenamosios vietos seniūnijoje.

 

Informacija teikiama tel. (8 37)  305 512, (8 690) 06 706