www.garliava.lt

DSC 3463

DSC 3463

 

Prieš penkerius metus, Garliavos sporto ir kultūros centro darbuotojų A. Kinderytės ir Z. Butiškytės iniciatyva, garliaviečiai buvo pakviesti išbandyti save teatro mene. Idėją kurti mėgėjų teatrą skatino tuometinė direktoriaus pavaduotoja (kultūrai) Ž. Girdauskaitė – Jurgaitienė, kuri tapo ir neoficialia krikštamote – garliaviečių teatras pavadintas „Be pavadinimo“.

 

Nuo 2014 m. spalio mėnesio 14 d. susibūrusi grupė sukūrė asociacijų žaidimą „Pokalbiai prie raudonos staltiesės...“, kurį bendruomenei parodė jau po 2 mėnesių – gruodį. Netrukus garliaviečiams pristatyta kompozicija „Parašyta 1918 metais“, pakvietusi prisiminti moterų vaidmenį pasirašant ir viešai paskelbiant Vasario 16 –osios Lietuvos Nepriklausomybės aktą. Tragikomedija pagal J. Gonopolskajos pjesę „Likimo meilė“ pareikalavo didelių kūrybinių metų pastangų. Šio spektaklio emociją ryškino saksofonisto J. Strupinsko atliekamos melodijos. Vėliau pastatytos dvi komedijos: pagal G. Mareckaitės pjesę ,,Penkios mylimos“ ir pagal K. Sają ,,Burbulas“.

 

Džiaugtasi, kad sėkmingai patekta į 2018 metų Dainų šventės Teatro dieną su kompozicija pagal Vydūno tekstus „Žvilgis į gyvenimo gelmes“. Ją išvydo ne tik Vilniaus, bet ir Telšių (čia vyko generalinės Dainų šventės repeticijos) žiūrovai. Teatrui suteikta III kategorija!

 

Gimtadienio proga teatro gerbėjai išvydo kompoziją pagal D. Teišerskytės tekstus „MeditaciJOS“. Po premjeros nuotraukose ir video įrašuose apžvelgtas kūrybinis šio mėgėjų teatro „Be pavadinimo“ kelias: spektakliai, gastrolės, vykdyti projektai (su Neįgaliųjų draugija ir senjorais bei KEKS‘ 2022 rekomenduoti užsiėmimai su profesionalia režisiere Brigitte).

 

Smagu sulaukti tiek nuoširdžių gerbėjų gėlių, gražių žodžių ir šypsenų. Sveikinimo žodžius tarė Kauno rajono kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė O. Adamonienė, perdavusi vedėjo J. Petkevičiaus padėką ir linkėjimus. Garliavos sporto ir kultūros centro direktorius M. Norvaiša linkėjo teatrui sėkmės bei naujų kūrybinių atradimų ir perdavė puikių rėmėjų UAB „Bijola“ gimtadienio tortą.

 

Tariame nuoširdų ačiū mūsų partneriams – Garliavos Juozo Lukšos gimnazijai, kurios aktų salėje vyksta repeticijos ir spektakliai. Režisierė nuoširdų DĖKUI taria kiekvienam aktoriui – Lijanai, Mildai, Audronei, Valei, Vaidai, Jolantai, Onai, Vaivai, Violetai, Simonai, Virginijai ir Andriui bei debiutantėms Deimantei ir Militai. Nuoširdus ačiū direktoriaus pavaduotojai (kultūrai) S. Macevičiūtei už pagalbą. Tegyvuoja teatras ir iki naujų susitikimų, mieli žiūrovai!

Režisierė ir renginių organizatorė Z. Butiškytė