www.garliava.lt

paraiska biudzetas ir pan

paraiska biudzetas ir pan

 

Artimiausiame Kauno rajono savivaldybės tarybos posėdyje numatoma sudaryti Savivaldybės bendruomeninių organizacijų tarybą, pagal Lietuvos Respublikos bendruomeninių organizacijų plėtros įstatymo 8 straipsnio 1 ir 2 dalį.

Savivaldybės bendruomeninių organizacijų taryba sudaroma savivaldybės tarybos sprendimu laikantis šio principo: ne daugiau kaip ½ šios tarybos narių sudaro savivaldybės institucijų ir įstaigų atstovai ir ne mažiau kaip ½ tarybos narių sudaro bendruomeninių organizacijų, veikiančių savivaldybės teritorijoje, atstovai.

 

Savivaldybės bendruomeninių organizacijų taryba sudaroma iš 12 narių: 6 savivaldybės institucijų ir įstaigų atstovai ir 6 savivaldybės bendruomeninių organizacijų atstovai.

 

Savivaldybės bendruomeninių organizacijų taryba:

 

-teikia pasiūlymus Savivaldybės institucijoms dėl Savivaldybės teritorijoje veikiančių BO veiklos skatinimo;

-teikia siūlymus išplėstinei seniūnaičių sueigai dėl atstovų, deleguojamų į pretendentų į seniūno pareigas konkurso komisijos narius, ir dėl atstovų, deleguojamų dalyvauti Savivaldybės tarybos sudaromų komitetų, darbo grupių, komisijų darbe;

-teikia siūlymus Savivaldybės institucijoms ir išplėstinei seniūnaičių sueigai dėl bendruomenių viešųjų poreikių ir iniciatyvų finansavimo tikslingumo, dėl viešųjų paslaugų, už kurių teikimą yra atsakinga Savivaldybė, teikimo perdavimo bendruomeninėms ir kitoms nevyriausybinėms organizacijoms tikslingumo, vietos verslumo skatinimo ir dėl kitų Savivaldybės gyventojams svarbių reikalų;

-Skleidžia informaciją apie Savivaldybės bendruomenines organizacijas, jų iniciatyvas, veiklą ir patirtį;

-Inicijuoja bendruomeninių organizacijų pasitarimus ir kitas veiklas aktualiais bendruomeninių organizacijų veiklos klaisimais.

 

Kviečiame Kauno rajono savivaldybės teritorijoje veikiančias bendruomenines organizacijas, kurių paskirtis yra per iniciatyvas įgyvendinti viešuosius interesus, susijusius su gyvenimu kaimynystėje, deleguoti į Kauno rajono savivaldybės bendruomeninių organizacijų tarybą savo atstovus.

 

Pasiūlymus raštu su pridėtomis asociacijos įstatų kopijomis prašome teikti iki 2019 m. rugpjūčio 1 d. el. paštu jurgita.makariene@krs.lt.