www.garliava.lt

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Š. Šukevičius ir VDU rektorius J

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Š. Šukevičius ir VDU rektorius J

 

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius Juozas Augutis ir Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius pirmadienį pasirašė sutartį, kuria remiantis bus kuriama Talentingų moksleivių akademija.

 

Abi pusės sutarė kurti unikalų ugdymo turinį ir įgyvendinti konkrečias mokymo programas. Akademijos užsiėmimai kas antrą šeštadienį vyks VDU patalpose, juos ves universiteto lektoriai. Šiemet planuojama suburti tris grupes po 20 moksleivių. Naują ugdymo įstaigą finansuos Kauno rajono savivaldybė.

 

„Mano sena svajonė – kad motyvuoti vaikai turėtų daugiau galimybių mokytis ir skleistis gebėjimams. Kauno rajonas yra viena jauniausių Lietuvos savivaldybių, todėl tokia įstaiga yra būtinybė“, - kalbėjo idėjos autorius, Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

 

J. Augutis tvirtino, kad VDU jau turi nemažai patirties dirbant su vyresnių klasių moksleiviais. „Talentingų moksleivių akademijos pavadinimas sąlyginis, nes šiuo atveju kalbame ne apie vaikų atranką pagal gabumus, o pagal didesnę motyvaciją, apie tuos mokinius, kurie nori kažko daugiau, nei parašyta mokyklinėse programose“, - kalbėjo rektorius.

 

Kūrybiškumas, kultūros temos, kryptingas darbas – tokie bus pagrindiniai kuriamos akademijos varikliai. Abi pusės sutarė, kad kitas žingsnis galėtų būti VDU universiteto gimnazijos steigimas Kauno rajone, tačiau tam dar reikia tinkamai pasiruošti.

 

„Esame atviri visuomenei ir pasisakome už darnią plėtrą. Po VDU ir ASU susijungimo tapome dar glaudžiau susiję su Kauno rajonu, todėl stengsimės stiprinti švietimo sektorių regione ir visoje Lietuvoje“, - pabrėžė J. Augutis.